Daklicht taxibus

Vervoer op maat Leiden en Bollenstreek gegund

Foto: Toyota

Het Vervoer op maat in Leiden en Bollenstreek is definitief gegund. DVG Personenvervoer zal daar vanaf 1 juli verantwoordelijk worden voor het vervoer voor ontwikkelings- en reïntegratieorganisatie MareGroep. 

De overeenkomst heeft een vaste looptijd van vier jaar met de optie tot eenmalige verlenging van twee jaar. De opdracht betreft naast het vervoer van deelnemers van hun huisadres naar de werklocatie ook additioneel vervoer en de planning, registratie, klachtenafhandeling en communicatie richting de opdrachtgever. Momenteel zijn er 57 deelnemers van MareGroep aangewezen op het Vervoer op maat. Dit aantal kan wijzingen voor en tijdens de uitvoer van de opdracht.  

Optimalisatie welzijn, arbeidsvoorwaarden en duurzaamheid

De gunning is gedaan op basis van prijs en kwaliteit. Er is hierbij gekozen om prijs voor vijftig punten mee te laten wegen. Voor kwaliteit konden er met de beoogde optimalisatie van het welzijn van de deelnemers 25 punten worden verdiend, met de arbeidsvoorwaarden vijftien punten en met duurzaamheid tien punten.

Maandelijks zal de prestatie van de opdrachtnemer worden gemeten. Er wordt hierbij gekeken naar het aantal keer dat de maximale reisduur van zestig minuten per enkele rit is overschreden. Ook bekijkt de opdrachtgever hoe vaak de deelnemers te vroeg, dat wil zeggen meer dan twintig minuten voor aanvang van de werktijd, of te laat, minder dan vijf minuten voor aanvang van de werktijd, gebracht zijn. 

Evaluatie-overleg

De opdrachtnemer zal minimaal eenmaal per half jaar de dienstverlening met de opdrachtgever bespreken. Op dat moment kunnen er ook besluiten worden genomen. Hiernaast zal de opdrachtnemer eenmaal per kwartaal een evaluatie-overleg hebben met de verantwoordelijke medewerkers. Tijdens dit overleg kan er afgestemd worden hoe de samenwerking met partijen en de dienstverlening geoptimaliseerd kan worden. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Vervoer op maat Leiden en Bollenstreek gegund | TaxiPro
Daklicht taxibus

Vervoer op maat Leiden en Bollenstreek gegund

Foto: Toyota

Het Vervoer op maat in Leiden en Bollenstreek is definitief gegund. DVG Personenvervoer zal daar vanaf 1 juli verantwoordelijk worden voor het vervoer voor ontwikkelings- en reïntegratieorganisatie MareGroep. 

De overeenkomst heeft een vaste looptijd van vier jaar met de optie tot eenmalige verlenging van twee jaar. De opdracht betreft naast het vervoer van deelnemers van hun huisadres naar de werklocatie ook additioneel vervoer en de planning, registratie, klachtenafhandeling en communicatie richting de opdrachtgever. Momenteel zijn er 57 deelnemers van MareGroep aangewezen op het Vervoer op maat. Dit aantal kan wijzingen voor en tijdens de uitvoer van de opdracht.  

Optimalisatie welzijn, arbeidsvoorwaarden en duurzaamheid

De gunning is gedaan op basis van prijs en kwaliteit. Er is hierbij gekozen om prijs voor vijftig punten mee te laten wegen. Voor kwaliteit konden er met de beoogde optimalisatie van het welzijn van de deelnemers 25 punten worden verdiend, met de arbeidsvoorwaarden vijftien punten en met duurzaamheid tien punten.

Maandelijks zal de prestatie van de opdrachtnemer worden gemeten. Er wordt hierbij gekeken naar het aantal keer dat de maximale reisduur van zestig minuten per enkele rit is overschreden. Ook bekijkt de opdrachtgever hoe vaak de deelnemers te vroeg, dat wil zeggen meer dan twintig minuten voor aanvang van de werktijd, of te laat, minder dan vijf minuten voor aanvang van de werktijd, gebracht zijn. 

Evaluatie-overleg

De opdrachtnemer zal minimaal eenmaal per half jaar de dienstverlening met de opdrachtgever bespreken. Op dat moment kunnen er ook besluiten worden genomen. Hiernaast zal de opdrachtnemer eenmaal per kwartaal een evaluatie-overleg hebben met de verantwoordelijke medewerkers. Tijdens dit overleg kan er afgestemd worden hoe de samenwerking met partijen en de dienstverlening geoptimaliseerd kan worden. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.