Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages

Leerlingenvervoer vijf Noord-Brabantse gemeenten gegund

Het leerlingenvervoer in de gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren komt in handen van Van Helvoort Taxi Groep en Munckhof. De overeenkomsten gaan op 1 augustus 2021 in en hebben een duur van vijf tot zeven jaar. 

De opdracht betreft het vervoer van leerlingen uit de vijf Noord-Brabantse gemeenten van en naar scholen voor speciaal basis of voortgezet onderwijs en stageadressen in diverse plaatsen. Gezien de problematiek en de eventuele beperkingen van de leerlingen dient het vervoer uitgevoerd te worden met speciale zorg. 

De opdracht is opgedeeld in vijf percelen. Van Helvoort Taxi Groep heeft zich ingeschreven op de eerste drie percelen en heeft deze alledrie gewonnen. In totaal ging het op peildatum 1 januari 2021 om 443 leerlingen. Het vervoersbedrijf zal hen in samenwerking met Ehad Personenvervoer gaan vervoeren. De overige twee percelen, waarin op de peildatum 147 leerlingen werden vervoerd, zijn in handen gekomen van Munckhof. 

Minimale duurzaamheidseis

Inschrijvingen zijn beoordeeld op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding. De prijs per beladen kilometer woog hierbij voor 60 procent mee. Kwaliteit woog daarentegen voor 40 procent mee. Hieronder viel allereerst duurzaamheid, waarbij is gekeken naar de voertuigtypen die gedurende de looptijd worden ingezet. Als minimale eis werd hierbij de Euro 5-, of Euro V-norm gesteld. Verder kon er met een elektrisch voertuig de hoogste waardering worden verkregen en met een diesel Euro 6-voertuig de laagste.

Ook konden er punten worden verdiend met het tweede kwaliteitscriterium, namelijk communicatie en het vervoersplan. Hierbij werd onder andere gevraagd op welke wijze de communicatie met de opdrachtgever en de ouders over ritplanning en onvoorziene situaties wordt geregeld. 

 

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.