Taxiwerq, leerlingenvervoer

RegioRijder gaat na ophef toch rijden tijdens Formule 1-weekend

Foto aangeleverd door Taxiwerq

RegioRijder kondigde eerder aan niet te gaan rijden van vrijdag 3 september tot en met zondag 5 september in de regio Haarlem. Reden was angst voor grote vertragingen door de Formule 1. Na ophef en in overleg met betrokken gemeenten is toch besloten om beperkt te gaan rijden. 

Wegen in Zandvoort, delen van Haarlem, Bloemendaal en Heemstede worden in verband met het Formule-1 weekend afgesloten tussen 3 en 5 september. Het afgesloten gebied is alleen met een doorlaatbewijs te bereiken. Ondanks dat er voor RegioRijder wel een bewijs beschikbaar was, zou er niet gereden worden.

De reacties hierop van onder meer ouders, verzorgers en cliënten zelf gaven reden om dit besluit terug te draaien. Voor het ouderenvervoer kunnen nu het hele weekend toch ritten aangevraagd worden, meldt Haarlem105. Hiervoor geldt wel een ‘negatief reisadvies’. Voor kinderen wordt voor de vrijdag nu aangeraden om zelf een inschatting te maken of het verstandig is om met RegioRijder naar school te gaan.

Heftig voor kwetsbare kinderen

Er wordt namelijk grote drukte verwacht op de weg vanwege het evenement, waardoor er niet volgens het normale tijdschema gereden kan worden. RegioRijder waarschuwt dat vertragingen, files en andere routes voor kwetsbare kinderen heftig kunnen zijn. Scholen kunnen ook besluiten om het vervoer zelf af te melden vanwege de drukte. De leerplichtambtenaar zal die dag niet controleren of de kinderen naar school zijn gegaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

RegioRijder gaat na ophef toch rijden tijdens Formule 1-weekend | TaxiPro
Taxiwerq, leerlingenvervoer

RegioRijder gaat na ophef toch rijden tijdens Formule 1-weekend

Foto aangeleverd door Taxiwerq

RegioRijder kondigde eerder aan niet te gaan rijden van vrijdag 3 september tot en met zondag 5 september in de regio Haarlem. Reden was angst voor grote vertragingen door de Formule 1. Na ophef en in overleg met betrokken gemeenten is toch besloten om beperkt te gaan rijden. 

Wegen in Zandvoort, delen van Haarlem, Bloemendaal en Heemstede worden in verband met het Formule-1 weekend afgesloten tussen 3 en 5 september. Het afgesloten gebied is alleen met een doorlaatbewijs te bereiken. Ondanks dat er voor RegioRijder wel een bewijs beschikbaar was, zou er niet gereden worden.

De reacties hierop van onder meer ouders, verzorgers en cliënten zelf gaven reden om dit besluit terug te draaien. Voor het ouderenvervoer kunnen nu het hele weekend toch ritten aangevraagd worden, meldt Haarlem105. Hiervoor geldt wel een ‘negatief reisadvies’. Voor kinderen wordt voor de vrijdag nu aangeraden om zelf een inschatting te maken of het verstandig is om met RegioRijder naar school te gaan.

Heftig voor kwetsbare kinderen

Er wordt namelijk grote drukte verwacht op de weg vanwege het evenement, waardoor er niet volgens het normale tijdschema gereden kan worden. RegioRijder waarschuwt dat vertragingen, files en andere routes voor kwetsbare kinderen heftig kunnen zijn. Scholen kunnen ook besluiten om het vervoer zelf af te melden vanwege de drukte. De leerplichtambtenaar zal die dag niet controleren of de kinderen naar school zijn gegaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.