Pixabay - Bestuurder
Aanbesteding

Munckhof krijgt ontheemdenvervoer gegund

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/CHÂU VIỄN

Vervoersbedrijf Munckhof heeft het vervoer van ontheemden gegund gekregen van het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV). De opdracht behelst het verzorgen van personenvervoer voor ontheemden, inclusief bagage. 

“Dit betreft ook het rolstoel- en mindervalidenvervoer”, beschrijft NIPV de inhoud van de opdracht verder op TenderNet. “Huisdieren die kunnen meereizen in de handbagage of in een bench van de reiziger, dienen eveneens vervoerd te worden. De diensten worden in beginsel verricht in heel Nederland.”

Urgente situatie

Voor deze openbare aanbestedingsprocedure gold een verkorte inschrijvingstermijn. “Ten gevolge van de toenemende stroom ontheemden is er sprake van een urgente situatie”, legt het NIPV verder uit. “Het behoeft geen uitleg dat vanwege de Russische oorlog in Oekraïne er een urgente ontheemdenstroom is ontstaan die in goede banen moet worden geleid. Omdat de vluchtelingenstroom maar door blijft gaan en bovendien vrij onvoorspelbaar is, is een aanbestedingsprocedure met verkorte termijnen gekozen om tot die nieuwe overeenkomst te komen.”

Tijdens de aanbestedingsprocedure is vooral gekeken naar de kwaliteit van het vervoer en een stuk minder naar de prijs. De prijs-kwaliteitsverhouding bedroeg 20/80. De opdracht heeft een totale waarde van 12.960.000 euro. In totaal hebben zich vijf vervoersbedrijven ingeschreven voor deze opdracht. De overeenkomst met Munckhof werd op 1 januari 2023 gesloten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Munckhof krijgt ontheemdenvervoer gegund | TaxiPro
Pixabay - Bestuurder
Aanbesteding

Munckhof krijgt ontheemdenvervoer gegund

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/CHÂU VIỄN

Vervoersbedrijf Munckhof heeft het vervoer van ontheemden gegund gekregen van het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV). De opdracht behelst het verzorgen van personenvervoer voor ontheemden, inclusief bagage. 

“Dit betreft ook het rolstoel- en mindervalidenvervoer”, beschrijft NIPV de inhoud van de opdracht verder op TenderNet. “Huisdieren die kunnen meereizen in de handbagage of in een bench van de reiziger, dienen eveneens vervoerd te worden. De diensten worden in beginsel verricht in heel Nederland.”

Urgente situatie

Voor deze openbare aanbestedingsprocedure gold een verkorte inschrijvingstermijn. “Ten gevolge van de toenemende stroom ontheemden is er sprake van een urgente situatie”, legt het NIPV verder uit. “Het behoeft geen uitleg dat vanwege de Russische oorlog in Oekraïne er een urgente ontheemdenstroom is ontstaan die in goede banen moet worden geleid. Omdat de vluchtelingenstroom maar door blijft gaan en bovendien vrij onvoorspelbaar is, is een aanbestedingsprocedure met verkorte termijnen gekozen om tot die nieuwe overeenkomst te komen.”

Tijdens de aanbestedingsprocedure is vooral gekeken naar de kwaliteit van het vervoer en een stuk minder naar de prijs. De prijs-kwaliteitsverhouding bedroeg 20/80. De opdracht heeft een totale waarde van 12.960.000 euro. In totaal hebben zich vijf vervoersbedrijven ingeschreven voor deze opdracht. De overeenkomst met Munckhof werd op 1 januari 2023 gesloten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.