BCT, Boordcomputer Taxi, Quipment

Quipment neemt weer BCT-bestellingen aan, Taxamatic niet

De aangekondigde verlenging van de overgangsperiode inbouw BCT zorgt ervoor dat Quipment weer orders aanneemt voor de BCT-variant met datacommunicatie. “Dit uitstel geeft ons voldoende lucht om voor 1 september een fors aantal extra apparaten te kunnen inbouwen”, zegt Quipment-directeur Olof Dieckhaus. Leverancier Taxamatic is niet geholpen met het uitstel. “Twee maanden is daarvoor te kort”, meldt de curator.

Quipment stopte onlangs met het aannemen BCT-bestellingen omdat het bedrijf geen garantie kon geven alles voor 1 juli in te kunnen bouwen. En als die deadline niet gehaald zou worden, is de taxi-ondernemer de dupe. Want die ontvangt geen subsidie. De twee maanden verlenging van de inbouwperiode geven het bedrijf extra lucht. Het gaat hierbij alleen om de variant met datacommunicatie, de Basis-BCT wordt nog steeds niet geleverd.

Taxamatic

De aankondiging van Infrastructuur en Milieu komt korte tijd na het faillissement van Taxamatic. Maar ook als de aankondiging eerder was gedaan, had dat niet uitgemaakt volgens de curator. “Hoewel het om belangrijke marktinformatie gaat, was de liquiditeitspositie van Taxamatic zeer slecht. Deze twee maanden verlenging zijn veel te kort om kansen te creëeren”, zegt curator E. Hoogendam.

“Als de overheid de deadline tot 1 januari had opgeschoven, dan had dat zeker verschil uitgemaakt. Probleem was dat de bank de kredietkraan dichtdraaide, waardoor de liquiditeit te slecht was om voldoende apparaten te produceren voor de deadline.”

Inbouwperiode

De inbouwperiode voor de Boordcomputer Taxi wordt met enkele maanden verlengd. Zo zijn taxi-ondernemers die op tijd besteld hebben zeker van de subsidie voor de inbouw van de BCT. Ook als de leverancier door omstandigheden pas na 1 juli inbouwt. Dat heeft staatssecretaris Mansveld besloten, zo bevestigde het ministerie van Infrastructuur desgevraagd.

Bart Pals

Lees ook: 

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.