MaaS app

Qarin-Tranzer deelt eerste ervaringen met MaaS-app GOAN!

Foto Dylan

Met de lancering van de de GOAN!-app op 16 juni is de Twentse Mobility as a Service (MaaS)-pilot van start gegaan. Nu de eerste maanden voorbij zijn, wordt er een voorzichtige balans opgemaakt.

MaaS Twente is een van de landelijke MaaS-pilots die door het Ministerie van Infrastructuur en zeven regio’s is opgezet. Qarin-Tranzer won de Twentse inschrijving en voert de pilot sinds juli uit. De reis-app biedt mensen verschillende mogelijkheden om te reizen. Met de trein, de bus, een deelscooter of deelfiets, AutoMaatje, Regiotaxi of een combinatie van vervoer.

In eerste instantie is de reis-app gelanceerd voor de Regiotaxi-gebruikers in de gemeenten Twenterand, Oldenzaal, Tubbergen, Dinkelland, Hengelo, Enschede, Losser en Haaksbergen. Zij zijn benaderd per brief met uitleg over het systeem en de vraag of zij de app wilden downloaden.

Voorzichtig positieve start

In de afgelopen twee maanden hebben ruim achthonderd Regiotaxi-gebruikers de app gedownload en maakten ruim 700 gebruikers een account aan. Boekingen die door hen zijn gedaan zijn vooral voor de Regiotaxi en het openbaar vervoer. Qarin spreekt van een positieve start in een tijd waarin er nog steeds minder gereisd wordt dan voor corona.

De komende periode gaat de MaaS-dienstverlener aan de slag met vervolgacties. Op 30 september de uitrol van GOAN! in heel Twente gepland. Het aanbod in de app bestaat vanaf dan uit al het reguliere openbaar vervoer inclusief de buurtbus, de elektrische scooter van Go Sharing en de deelfietsen van Deelfiets NL.

In het vierde kwartaal van 2021 wordt het aanbod verder uitgebreid met meer deelmobiliteit van verschillende aanbieders die zich in Twente hebben gemeld.

Op het Nationaal Congres Contractvervoer op 16 september zullen Paul Pietersen van Qarin-Tranzer en Paul Veelenturf, procesmanager van MaaS Twente, uitgebreider ingaan op de werking van de GOAN!-app en de ervaringen hiermee. Bemachtig nu nog een van de laatste tickets, want door de veiligheidsmaatregelen is het aantal plaatsen beperkt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Qarin-Tranzer deelt eerste ervaringen met MaaS-app GOAN! | TaxiPro
MaaS app

Qarin-Tranzer deelt eerste ervaringen met MaaS-app GOAN!

Foto Dylan

Met de lancering van de de GOAN!-app op 16 juni is de Twentse Mobility as a Service (MaaS)-pilot van start gegaan. Nu de eerste maanden voorbij zijn, wordt er een voorzichtige balans opgemaakt.

MaaS Twente is een van de landelijke MaaS-pilots die door het Ministerie van Infrastructuur en zeven regio’s is opgezet. Qarin-Tranzer won de Twentse inschrijving en voert de pilot sinds juli uit. De reis-app biedt mensen verschillende mogelijkheden om te reizen. Met de trein, de bus, een deelscooter of deelfiets, AutoMaatje, Regiotaxi of een combinatie van vervoer.

In eerste instantie is de reis-app gelanceerd voor de Regiotaxi-gebruikers in de gemeenten Twenterand, Oldenzaal, Tubbergen, Dinkelland, Hengelo, Enschede, Losser en Haaksbergen. Zij zijn benaderd per brief met uitleg over het systeem en de vraag of zij de app wilden downloaden.

Voorzichtig positieve start

In de afgelopen twee maanden hebben ruim achthonderd Regiotaxi-gebruikers de app gedownload en maakten ruim 700 gebruikers een account aan. Boekingen die door hen zijn gedaan zijn vooral voor de Regiotaxi en het openbaar vervoer. Qarin spreekt van een positieve start in een tijd waarin er nog steeds minder gereisd wordt dan voor corona.

De komende periode gaat de MaaS-dienstverlener aan de slag met vervolgacties. Op 30 september de uitrol van GOAN! in heel Twente gepland. Het aanbod in de app bestaat vanaf dan uit al het reguliere openbaar vervoer inclusief de buurtbus, de elektrische scooter van Go Sharing en de deelfietsen van Deelfiets NL.

In het vierde kwartaal van 2021 wordt het aanbod verder uitgebreid met meer deelmobiliteit van verschillende aanbieders die zich in Twente hebben gemeld.

Op het Nationaal Congres Contractvervoer op 16 september zullen Paul Pietersen van Qarin-Tranzer en Paul Veelenturf, procesmanager van MaaS Twente, uitgebreider ingaan op de werking van de GOAN!-app en de ervaringen hiermee. Bemachtig nu nog een van de laatste tickets, want door de veiligheidsmaatregelen is het aantal plaatsen beperkt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.