Interview

Taxi Korthout wint ondernemersprijs: ‘Meest trots op ons personeel’

Taxi Korthout heeft de jaarlijkse BORT-prijs voor Tilburgse ondernemers gewonnen. Het bedrijf werd door de jury geprezen voor de gestage groei die het ondanks corona heeft doorgemaakt. Ook werd er vol lof gesproken over de kracht van de onderneming, de aandacht voor kwetsbare groepen en de vergroening van het wagenpark. 

De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een bedrijf waarbij er sprake is van goed ondernemerschap met een sterk maatschappelijk accent. Dit jaar gebeurde dit op een – vanwege corona grotendeels digitale –  nieuwjaarsbijeenkomst van VNO-NCW Midden Brabant en belangenorganisatie BORT.

Taxi Korthout nam het op tegen de Tilburgse leverancier van industriële apparatuur CoreDux Netherlands en Machine- en Constructiefabriek Moergestel. De bedrijven werden getoetst op binding met de regio, maatschappelijke oriëntatie en hun toekomstvisie. Dit jaar ging er bovendien veel aandacht uit naar de duurzame meerwaarde van de ondernemingen.

Ook anderen helpen op weg naar duurzaamheid

Operationeel directeur Erwin van Asten stelt trots te zijn op de winst en vertelt over de stappen die Taxi Korthout het afgelopen jaar heeft gezet. “We zijn op grotere schaal elektrisch gaan rijden. En waar dit nog niet mogelijk is, zoals bij grote rolstoelbussen, hebben we onder andere gekozen voor HVO-diesel. Dit terwijl deze duurzame dieselvariant 6 cent duurder is dan gewone diesel.”

Maar Taxi Korthout helpt ook kleinere ondernemers in Tilburg om duurzaam te gaan rijden. Het bedrijf heeft namelijk in 2019 een bulkafname gedaan bij een grote brandstofleverancier in Tilburg. Dit werpt in 2020 en 2021 zijn vruchten af. “Kleine taxiondernemers met één of twee auto’s kunnen hierdoor op drie locaties rondom Tilburg gemakkelijk HVO-diesel tanken. Dit is iets wat deze ondernemers anders niet hadden kunnen doen.”

Veilig vervoer in de lockdown

De BORT-prijs noemt Van Asten een stukje erkenning voor het harde werk van de afgelopen jaren, zeker in coronatijd. De chauffeurs benoemd hij hierbij specifiek. “Wij zijn het meest trots op ons personeel. In tijden dat iedereen thuis moest blijven vanwege corona, zijn zij toch de weg opgegaan om kwetsbare mensen naar de dagbesteding en ziekenhuizen te brengen. Dit hebben ze toch maar op een goede en veilige manier voor elkaar gekregen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Taxi Korthout wint ondernemersprijs: ‘Meest trots op ons personeel’”

Vipbus NL|06.01.22|11:05

En zoals ze bij Korthout op z’n Brabants zeggen ‘a-get-mar-korthout’
Bij deze dan; Proficiat namens http://www.vipbus.nl

Taxi Korthout wint ondernemersprijs: ‘Meest trots op ons personeel’ | TaxiPro
Interview

Taxi Korthout wint ondernemersprijs: ‘Meest trots op ons personeel’

Taxi Korthout heeft de jaarlijkse BORT-prijs voor Tilburgse ondernemers gewonnen. Het bedrijf werd door de jury geprezen voor de gestage groei die het ondanks corona heeft doorgemaakt. Ook werd er vol lof gesproken over de kracht van de onderneming, de aandacht voor kwetsbare groepen en de vergroening van het wagenpark. 

De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een bedrijf waarbij er sprake is van goed ondernemerschap met een sterk maatschappelijk accent. Dit jaar gebeurde dit op een – vanwege corona grotendeels digitale –  nieuwjaarsbijeenkomst van VNO-NCW Midden Brabant en belangenorganisatie BORT.

Taxi Korthout nam het op tegen de Tilburgse leverancier van industriële apparatuur CoreDux Netherlands en Machine- en Constructiefabriek Moergestel. De bedrijven werden getoetst op binding met de regio, maatschappelijke oriëntatie en hun toekomstvisie. Dit jaar ging er bovendien veel aandacht uit naar de duurzame meerwaarde van de ondernemingen.

Ook anderen helpen op weg naar duurzaamheid

Operationeel directeur Erwin van Asten stelt trots te zijn op de winst en vertelt over de stappen die Taxi Korthout het afgelopen jaar heeft gezet. “We zijn op grotere schaal elektrisch gaan rijden. En waar dit nog niet mogelijk is, zoals bij grote rolstoelbussen, hebben we onder andere gekozen voor HVO-diesel. Dit terwijl deze duurzame dieselvariant 6 cent duurder is dan gewone diesel.”

Maar Taxi Korthout helpt ook kleinere ondernemers in Tilburg om duurzaam te gaan rijden. Het bedrijf heeft namelijk in 2019 een bulkafname gedaan bij een grote brandstofleverancier in Tilburg. Dit werpt in 2020 en 2021 zijn vruchten af. “Kleine taxiondernemers met één of twee auto’s kunnen hierdoor op drie locaties rondom Tilburg gemakkelijk HVO-diesel tanken. Dit is iets wat deze ondernemers anders niet hadden kunnen doen.”

Veilig vervoer in de lockdown

De BORT-prijs noemt Van Asten een stukje erkenning voor het harde werk van de afgelopen jaren, zeker in coronatijd. De chauffeurs benoemd hij hierbij specifiek. “Wij zijn het meest trots op ons personeel. In tijden dat iedereen thuis moest blijven vanwege corona, zijn zij toch de weg opgegaan om kwetsbare mensen naar de dagbesteding en ziekenhuizen te brengen. Dit hebben ze toch maar op een goede en veilige manier voor elkaar gekregen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Taxi Korthout wint ondernemersprijs: ‘Meest trots op ons personeel’”

Vipbus NL|06.01.22|11:05

En zoals ze bij Korthout op z’n Brabants zeggen ‘a-get-mar-korthout’
Bij deze dan; Proficiat namens http://www.vipbus.nl