Agent met diensthond

Reconstructie nodig in moordzaak taxichauffeur

Bron: politie

Een videoreconstructie moet helpen duidelijk maken hoe de 24-jarige taxichauffeur Ousman Magomadov precies om het leven is gebracht. Vast staat wel dat Magodamev afgelopen mei met messteken om het leven is gebracht, maar voor het overige zijn er nog veel vragen onbeantwoord.

Dat de reconstructie er komt, bleek tijdens de pro-formazitting in de rechtbank van Maastricht. Dat meldt De Limburger op zijn website. Bij dezelfde gelegenheid werd ook duidelijk dat er nog veel uit te zoeken is in deze zaak. Als een enorme verrassing komt dat niet. Er zijn feiten geconstateerd die hoogstwaarschijnlijk met elkaar samenhangen, maar mede omdat alles op verschillende locaties is gebeurd, kost het veel tijd en moeite om lijnen tussen die gebeurtenissen te trekken.

Net over de grens

Ousman was samen met zijn tweelingbroer ruim een jaar actief in de taximarkt van Maastricht. Daar werd hij kort voor zijn dood voor het laatst in leven gezien. Volgens een andere chauffeur vertrok hij vanaf de standplaats aan de Markt met een passagier naar Sittard. De volgende dag werd zijn lichaam net over de grens met Duitsland aangetroffen.

Diezelfde ochtend was de taxi van Magomadov al verlaten en onder de bloedsporen aangetroffen langs de A12 bij het Zuid-Hollandse Zevenhuizen. Kort daarop werd een 45-jarige man aangehouden die zich in de omgeving van de taxi ophield. Het gaat daarbij om de in Geleen geboren Wil van K., die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft.

Licht op de zaak

Van K. was niet aanwezig bij de pro-formazitting. Een zaak moet binnen een bepaalde termijn worden behandeld door een rechtbank. In dit geval is het eigenlijk nog te vroeg om dat inhoudelijk te doen en dan vindt er een pro-formazitting plaats. Tijdens deze zitting werd dus bekendgemaakt dat een videoconstructie meer licht op de zaak moet werpen. De taxi was namelijk niet uitgerust met een camera, maar met de gps-gegevens uit het navigatiesysteem hoopt men toch tot een tijdlijn te komen.

De advocaat van Van K. heeft aangegeven dat zijn client zal meewerken aan de reconstructie. Die zal eind september worden gemaakt. In oktober volgt dan een tweede pro-formazitting, waaruit moet blijken of er nog meer onderzoeken nodig zijn alvorens met de inhoudelijke behandeling van de zaak kan worden begonnen.

Lees ook: Vermoorde taxichauffeur is 24-jarige Ousman uit Maastricht

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Reconstructie nodig in moordzaak taxichauffeur”

Nico Gerards|08.08.17|13:44

In de BCT, als hij die al had, staan alle coördinaten en tijdstippen.