Rotterdam The Hague Airport
Koninklijke Marechaussee

Taxicontrole op Zestienhoven: 3 processen-verbaal en een aanhouding

Rotterdam The Hague Airport. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/M.J.J. de Vaan

Tijdens een grote taxicontrole op Rotterdam The Hague Airport, ook wel Zestienhoven genoemd, die op donderdag 2 mei door de Koninklijke Marechaussee en de verkeerspolitie werd gehouden, werden diverse overtredingen geconstateerd. Van de in totaal 21 gecontroleerde voertuigen werden er drie processen-verbaal uitgedeeld. Ook is er een aanhouding verricht.

Deze chauffeur wordt verdacht van het verrichten van taxivervoer zonder geldige vergunning, laat Koninklijke Marechaussee desgevraagd tegenover deze site weten. Ook speelde het negeren van een bevelvordering mee bij de aanhouding.

Daarnaast constateerde de controleurs ook nog andere overtredingen, zoals het niet dragen van een autogordel, afwezigheid van een BCT (Boordcomputer Taxi) en een voertuig die niet langer als taxi geregistreerd staat. “De bestuurder heeft twee weken de tijd om aan te tonen dat de BCT is uitgebouwd en of het voertuig de juiste kentekenplaten voert”, laat een woordvoerder weten.

De controle van afgelopen donderdag is de tweede taxicontrole van dit jaar. “We treden op tegen chauffeurs die het niet zo nauw nemen met de regels. Ze rijden te lang, zonder de juiste papieren of voor malafide bedrijven. Op deze manier willen wij het kaf van het koren scheiden.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxicontrole op Zestienhoven: 3 processen-verbaal en een aanhouding | TaxiPro
Rotterdam The Hague Airport
Koninklijke Marechaussee

Taxicontrole op Zestienhoven: 3 processen-verbaal en een aanhouding

Rotterdam The Hague Airport. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/M.J.J. de Vaan

Tijdens een grote taxicontrole op Rotterdam The Hague Airport, ook wel Zestienhoven genoemd, die op donderdag 2 mei door de Koninklijke Marechaussee en de verkeerspolitie werd gehouden, werden diverse overtredingen geconstateerd. Van de in totaal 21 gecontroleerde voertuigen werden er drie processen-verbaal uitgedeeld. Ook is er een aanhouding verricht.

Deze chauffeur wordt verdacht van het verrichten van taxivervoer zonder geldige vergunning, laat Koninklijke Marechaussee desgevraagd tegenover deze site weten. Ook speelde het negeren van een bevelvordering mee bij de aanhouding.

Daarnaast constateerde de controleurs ook nog andere overtredingen, zoals het niet dragen van een autogordel, afwezigheid van een BCT (Boordcomputer Taxi) en een voertuig die niet langer als taxi geregistreerd staat. “De bestuurder heeft twee weken de tijd om aan te tonen dat de BCT is uitgebouwd en of het voertuig de juiste kentekenplaten voert”, laat een woordvoerder weten.

De controle van afgelopen donderdag is de tweede taxicontrole van dit jaar. “We treden op tegen chauffeurs die het niet zo nauw nemen met de regels. Ze rijden te lang, zonder de juiste papieren of voor malafide bedrijven. Op deze manier willen wij het kaf van het koren scheiden.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.