Foto politieauto.
Controle

Taxichauffeur krijgt fikse boete voor rijden zonder BCT

De politie vraagt getuigen zich te melden. Foto: ProMedia/Olivier Smits

Een taxichauffeur uit Zaandam is zaterdagnacht door de Eindhovense politie beboet voor het rijden zonder boordcomputer taxi (BCT). Door het ontbreken van de BCT, kon de rusttijd van de betreffende chauffeur niet worden geregistreerd.

Op het rijden zonder BCT staan hoge sancties. De betreffende chauffeur heeft dan ook een boete van maar liefst 2160 euro opgelegd gekregen. “Ook mag hij 72 uur lang niet als taxichauffeur werken”, zo tikt het Eindhovens Dagblad op.

Ook voor de werkgever van de betreffende chauffeur zijn de gevolgen aanzienlijk. “Die kan zelfs een nog hogere boete van 4000 euro tegemoet zien.” Het is verder niet duidelijk hoeveel uren de taxichauffeur op het moment van de controle achter elkaar heeft gewerkt.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxichauffeur krijgt fikse boete voor rijden zonder BCT | TaxiPro
Foto politieauto.
Controle

Taxichauffeur krijgt fikse boete voor rijden zonder BCT

De politie vraagt getuigen zich te melden. Foto: ProMedia/Olivier Smits

Een taxichauffeur uit Zaandam is zaterdagnacht door de Eindhovense politie beboet voor het rijden zonder boordcomputer taxi (BCT). Door het ontbreken van de BCT, kon de rusttijd van de betreffende chauffeur niet worden geregistreerd.

Op het rijden zonder BCT staan hoge sancties. De betreffende chauffeur heeft dan ook een boete van maar liefst 2160 euro opgelegd gekregen. “Ook mag hij 72 uur lang niet als taxichauffeur werken”, zo tikt het Eindhovens Dagblad op.

Ook voor de werkgever van de betreffende chauffeur zijn de gevolgen aanzienlijk. “Die kan zelfs een nog hogere boete van 4000 euro tegemoet zien.” Het is verder niet duidelijk hoeveel uren de taxichauffeur op het moment van de controle achter elkaar heeft gewerkt.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.