Uber
Flevoland

Uber nu ook actief in Almere

De Uber-app. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Boumen Japet

Zowel chauffeurs als klanten kunnen sinds woensdag gebruikmaken van taxidienst Uber. Volgens het taxiplatform is er een groeiende vraag naar Uber-ritten in de Flevolandse stad. 

“We zagen al langere tijd dat er een grote vraag naar Uber-ritten in Almere en omgeving was”, zegt Eveline Sijbrandij, directeur Uber Nederland. “Tot nu toe konden Almeerders alleen een rit via onze app bestellen als er toevallig een chauffeur in de buurt was, bijvoorbeeld omdat iemand met de taxi van Amsterdam naar Almere was gegaan.”

Infrastructuur

Net als in de rest van Nederland worden de ritten uitgevoerd door zelfstandige chauffeurs. Verwacht wordt dat door de komst van Uber het aantal taxiritten in Almere de komende tijd fors toeneemt, denkt ook taxichauffeur Richard Jeltema. “Er wordt op veel plekken gewerkt aan nieuwe wijken en infrastructuur”, constateert hij. “Almere Poort, Nobelhorst en Oosterwold zijn op dit moment niet goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Voor mensen die afhankelijk zijn van vervoer is het erg fijn als ze taxiritten kunnen reserveren.”

Elmahdy Safwat, eveneens taxichauffeur, denkt er hetzelfde over. “Eerder gingen bijna alle chauffeurs uit Almere richting Amsterdam, maar tegenwoordig zijn er veel meer chauffeurs in Almere actief. Met de promotie die nu ook in Almere wordt gegeven, verwacht ik dat er veel meer Uber-ritten zullen zijn”, aldus Safwat.

Uber is al in verschillende regio’s actief, waaronder in de Randstad en in Brabant. Sinds april is Uber actief in Zwolle. Ook in steden als Arnhem, Nijmegen, Maastricht, Groningen en Leeuwarden biedt het taxiplatform inmiddels zijn diensten aan. Vorig jaar kwamen daar steden als Enschede, Maastricht, Venlo en Venray bij.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Uber nu ook actief in Almere | TaxiPro
Uber
Flevoland

Uber nu ook actief in Almere

De Uber-app. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Boumen Japet

Zowel chauffeurs als klanten kunnen sinds woensdag gebruikmaken van taxidienst Uber. Volgens het taxiplatform is er een groeiende vraag naar Uber-ritten in de Flevolandse stad. 

“We zagen al langere tijd dat er een grote vraag naar Uber-ritten in Almere en omgeving was”, zegt Eveline Sijbrandij, directeur Uber Nederland. “Tot nu toe konden Almeerders alleen een rit via onze app bestellen als er toevallig een chauffeur in de buurt was, bijvoorbeeld omdat iemand met de taxi van Amsterdam naar Almere was gegaan.”

Infrastructuur

Net als in de rest van Nederland worden de ritten uitgevoerd door zelfstandige chauffeurs. Verwacht wordt dat door de komst van Uber het aantal taxiritten in Almere de komende tijd fors toeneemt, denkt ook taxichauffeur Richard Jeltema. “Er wordt op veel plekken gewerkt aan nieuwe wijken en infrastructuur”, constateert hij. “Almere Poort, Nobelhorst en Oosterwold zijn op dit moment niet goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Voor mensen die afhankelijk zijn van vervoer is het erg fijn als ze taxiritten kunnen reserveren.”

Elmahdy Safwat, eveneens taxichauffeur, denkt er hetzelfde over. “Eerder gingen bijna alle chauffeurs uit Almere richting Amsterdam, maar tegenwoordig zijn er veel meer chauffeurs in Almere actief. Met de promotie die nu ook in Almere wordt gegeven, verwacht ik dat er veel meer Uber-ritten zullen zijn”, aldus Safwat.

Uber is al in verschillende regio’s actief, waaronder in de Randstad en in Brabant. Sinds april is Uber actief in Zwolle. Ook in steden als Arnhem, Nijmegen, Maastricht, Groningen en Leeuwarden biedt het taxiplatform inmiddels zijn diensten aan. Vorig jaar kwamen daar steden als Enschede, Maastricht, Venlo en Venray bij.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.