Touringcar, passagiers

Amsterdam gaat definitief touringcars uit binnenstad weren

Passagiers in een touringcar, foto ter illustratie. Foto: TaxiPro (VK)

De gemeenteraad van Amsterdam heeft ingestemd met het voorgestelde touringcarbeleid voor de komende jaren. Dit betekent dat touringcars in toenemende mate uit het stadshart geweerd zullen worden.

De gemeenteraad stemde in een recente vergadering in met de plannen voor de periode 2020-2025. “In het nieuwe touringcarbeleid behouden we de voordelen van de touringcar, maar bestrijden we de overlast”, schrijft de gemeente daarover. “Touringcars zijn voor groepsreizen handige en efficiënte vervoersmiddelen. Amsterdammers ervaren echter ook overlast van touringcars, met name in het centrum. Om de leefbaarheid en luchtkwaliteit te verbeteren en onze kwetsbare bruggen en kades te beschermen, nemen we stevige maatregelen, ook voor touringcars.”

Nauwelijks nog welkom

Dat komt op het volgende neer: “Touringcars worden zoveel mogelijk aan de randen van de stad opgevangen en mogen alleen de stad in als ze voldoen aan strenge voorwaarden. Ze moeten schoon en licht zijn en mogen alleen rijden over de aangewezen routes. Hiermee blijft Amsterdam voor iedereen een toegankelijke en leefbare stad.” Onlangs schreef TaxiPro al over de plannen, die erop neerkomen dat touringcars straks nauwelijks nog welkom zijn in de Amsterdamse binnenstad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Amsterdam gaat definitief touringcars uit binnenstad weren”

Stef Bouwhuis|15.10.20|12:24

Jammer voor de touringcars, maar vallen de halve bussen daar ook onder? En kunnen touringcar- of taxibedrijven misschien met kleinere geëlektrificeerde bussen aanvullend vervoer doen? En krijgen ze voor die kleine sightseeing bussen dan wel vrijere toegang tot routes, zodat een nadeel naar een voordeel kan worden omgebogen? Waar deuren dicht gaan, gaan deuren ook weer open!

Amsterdam gaat definitief touringcars uit binnenstad weren | TaxiPro
Touringcar, passagiers

Amsterdam gaat definitief touringcars uit binnenstad weren

Passagiers in een touringcar, foto ter illustratie. Foto: TaxiPro (VK)

De gemeenteraad van Amsterdam heeft ingestemd met het voorgestelde touringcarbeleid voor de komende jaren. Dit betekent dat touringcars in toenemende mate uit het stadshart geweerd zullen worden.

De gemeenteraad stemde in een recente vergadering in met de plannen voor de periode 2020-2025. “In het nieuwe touringcarbeleid behouden we de voordelen van de touringcar, maar bestrijden we de overlast”, schrijft de gemeente daarover. “Touringcars zijn voor groepsreizen handige en efficiënte vervoersmiddelen. Amsterdammers ervaren echter ook overlast van touringcars, met name in het centrum. Om de leefbaarheid en luchtkwaliteit te verbeteren en onze kwetsbare bruggen en kades te beschermen, nemen we stevige maatregelen, ook voor touringcars.”

Nauwelijks nog welkom

Dat komt op het volgende neer: “Touringcars worden zoveel mogelijk aan de randen van de stad opgevangen en mogen alleen de stad in als ze voldoen aan strenge voorwaarden. Ze moeten schoon en licht zijn en mogen alleen rijden over de aangewezen routes. Hiermee blijft Amsterdam voor iedereen een toegankelijke en leefbare stad.” Onlangs schreef TaxiPro al over de plannen, die erop neerkomen dat touringcars straks nauwelijks nog welkom zijn in de Amsterdamse binnenstad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Amsterdam gaat definitief touringcars uit binnenstad weren”

Stef Bouwhuis|15.10.20|12:24

Jammer voor de touringcars, maar vallen de halve bussen daar ook onder? En kunnen touringcar- of taxibedrijven misschien met kleinere geëlektrificeerde bussen aanvullend vervoer doen? En krijgen ze voor die kleine sightseeing bussen dan wel vrijere toegang tot routes, zodat een nadeel naar een voordeel kan worden omgebogen? Waar deuren dicht gaan, gaan deuren ook weer open!