CNV Vakmensen
Touringcarsector

Ook CNV-leden wijzen cao-aanbod werkgevers af

Leden van CNV Vakmensen strijden voor een betere cao in het besloten busvervoer. Foto: ANP/Venema Media

Ook de leden van CNV Vakmensen die werkzaam zijn in de touringcarsector, hebben het nieuwe cao-bod van de werkgevers afgewezen. De vakbond trekt nu samen met FNV op om de voorbereidingen van de stakingen, die gepland staan voor woensdag 26 oktober, in goede banen te leiden. 

Volgens de vakbond zitten de werknemers al bijna tien maanden zonder cao. “Dus ook zonder loonsverhoging, en dat in een tijd van extreem hoge inflatie. Dat is echt zorgelijk”, zegt CNV-onderhandelaar Fadua Toufik daarover.

Niet genoeg

Toufik is van mening dat de werkgevers nog te veel de hand op de knip houden. “Het tweede eindbod was weliswaar beter, maar uiteindelijk toch niet genoeg. Als werknemers voor de tweede keer een eindbod afwijzen, dan zegt dat toch wel iets. Het is een duidelijke roep om hulp, om de sector te verbeteren en de mensen te behouden. De geboden loonsverhoging is gewoon te laag, zeker in relatie tot de hoge werkdruk. En werkgevers zijn nog steeds niet bereid om een reiskostenvergoeding te betalen, terwijl dat toch de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn.”

“Uitstekend bod”

Ondernemingsvereniging Busvervoer Nederland (BVN) is het daar absoluut mee oneens. Volgens voorzitter Bertho Eckhardt is er niets mis met het laatste aanbod van de werkgevers. “Het is echt een uitstekend bod”, liet Eckhardt eerder vandaag weten. “We gaan met het bod verder dan andere cao’s die nu in andere sectoren wel worden afgesloten”, aldus de BVN-voorzitter. Touringcarbedrijven zijn volgens hen dan ook verbijsterd.

Eisen

CNV Vakmensen bereidt nu samen met FNV Tour een manifestatie voor. Deze zal plaatsvinden op woensdag 26 oktober. De leden van CNV eisen onder meer een salarisverhoging die de inflatie corrigeert, concrete verbeteringen als het gaat om de balans tussen werk en privé en een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Ook CNV-leden wijzen cao-aanbod werkgevers af | TaxiPro
CNV Vakmensen
Touringcarsector

Ook CNV-leden wijzen cao-aanbod werkgevers af

Leden van CNV Vakmensen strijden voor een betere cao in het besloten busvervoer. Foto: ANP/Venema Media

Ook de leden van CNV Vakmensen die werkzaam zijn in de touringcarsector, hebben het nieuwe cao-bod van de werkgevers afgewezen. De vakbond trekt nu samen met FNV op om de voorbereidingen van de stakingen, die gepland staan voor woensdag 26 oktober, in goede banen te leiden. 

Volgens de vakbond zitten de werknemers al bijna tien maanden zonder cao. “Dus ook zonder loonsverhoging, en dat in een tijd van extreem hoge inflatie. Dat is echt zorgelijk”, zegt CNV-onderhandelaar Fadua Toufik daarover.

Niet genoeg

Toufik is van mening dat de werkgevers nog te veel de hand op de knip houden. “Het tweede eindbod was weliswaar beter, maar uiteindelijk toch niet genoeg. Als werknemers voor de tweede keer een eindbod afwijzen, dan zegt dat toch wel iets. Het is een duidelijke roep om hulp, om de sector te verbeteren en de mensen te behouden. De geboden loonsverhoging is gewoon te laag, zeker in relatie tot de hoge werkdruk. En werkgevers zijn nog steeds niet bereid om een reiskostenvergoeding te betalen, terwijl dat toch de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn.”

“Uitstekend bod”

Ondernemingsvereniging Busvervoer Nederland (BVN) is het daar absoluut mee oneens. Volgens voorzitter Bertho Eckhardt is er niets mis met het laatste aanbod van de werkgevers. “Het is echt een uitstekend bod”, liet Eckhardt eerder vandaag weten. “We gaan met het bod verder dan andere cao’s die nu in andere sectoren wel worden afgesloten”, aldus de BVN-voorzitter. Touringcarbedrijven zijn volgens hen dan ook verbijsterd.

Eisen

CNV Vakmensen bereidt nu samen met FNV Tour een manifestatie voor. Deze zal plaatsvinden op woensdag 26 oktober. De leden van CNV eisen onder meer een salarisverhoging die de inflatie corrigeert, concrete verbeteringen als het gaat om de balans tussen werk en privé en een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.