taxi centrale zwolle

Taxichauffeurs TCZ boos op wethouder

ZWOLLE – De vijftig taxichauffeurs van Taxi Centrale Zwolle (TCZ) zijn boos op de wethouder nadat ze het bedrijf de aanbesteding voor het wmo-vervoer heeft verloren. Dat bericht dagblad De Stentor donderdag.

Ze zijn maandagavond ingelicht door hun baas, maar ook die kon hen weinig vertellen over de eigen nabije toekomst. “Wel dat het over en uit is voor chauffeurs met een bepaald contract”, vertelt Jippe Jenezon van de Ondernemersraad van TCZ. “Maar ook een deel van het vast personeel zal eruit moeten.Om hoeveel chauffeurs het gaat durfde hij nog niet te zeggen.

TCZ kreeg vorige week officieel te horen dat ze de aanbesteding voor het WMO-vervoer in Zwolle heeft verloren. Het Rotterdamse ZCN kwam als winnaar uit de bus, omdat het op papier en met referenties aan kon tonen dat het beter voor de reizigers zou zorgen, minder verloop heeft en met een modern gps-systeem werkt.

” Alsof wij met trekkers rondrijden. Hoe komen ze er bij? Ons wagenpark wordt om de drie jaar vervangen”, vindt Jenezon.

Jenezon verwacht niet veel van de cao-eis dat 75 procent van de chauffeurs door het nieuwe bedrijf verplicht overgenomen horen te worden. “Je kunt van alles bedenken om dat niet te doen. Dat is in het verleden wel gebleken.”

Lees het volledige artikel in De Stentor

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.