taxi, klant, regiotaxi

Bezuiniging Werkendam op regiotaxi levert niets op

WERKENDAM – De beperkingen die de gemeente Werkendam de Wmo-gebruikers van de Deeltaxi oplegt, leveren vrijwel geen financieel voordeel op. Dat blijkt uit nieuwe berekeningen door KCV West-Brabant. Toch zet de gemeente de beperking in reisafstand door.

De gemeente verwachtte met de bezuiniging eigenlijk zo’n 24 duizend euro te besparen, zo meldt het Brabants Dagblad.

Vanaf 1 juli kunnen Wmo-gebruikers van de Deeltaxi niet meer onbeperkt reizen voor het Wmo-tarief. Die afstand wordt gelimiteerd tot zeven zones. Dat staat gelijk aan zo’n twintig tot vijfentwintig kilometer. Wie verder wil reizen betaalt daarvoor het reguliere tarief.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Bezuiniging Werkendam op regiotaxi levert niets op | TaxiPro
taxi, klant, regiotaxi

Bezuiniging Werkendam op regiotaxi levert niets op

WERKENDAM – De beperkingen die de gemeente Werkendam de Wmo-gebruikers van de Deeltaxi oplegt, leveren vrijwel geen financieel voordeel op. Dat blijkt uit nieuwe berekeningen door KCV West-Brabant. Toch zet de gemeente de beperking in reisafstand door.

De gemeente verwachtte met de bezuiniging eigenlijk zo’n 24 duizend euro te besparen, zo meldt het Brabants Dagblad.

Vanaf 1 juli kunnen Wmo-gebruikers van de Deeltaxi niet meer onbeperkt reizen voor het Wmo-tarief. Die afstand wordt gelimiteerd tot zeven zones. Dat staat gelijk aan zo’n twintig tot vijfentwintig kilometer. Wie verder wil reizen betaalt daarvoor het reguliere tarief.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.