connexxion

Fusie tussen Veolia en Connexxion is getekend

PARIJS – De fusie tussen de Franse vervoersbedrijven Veolia Transport en Transdev, in Nederland actief via de dochterbedrijven Connexxion en Veolia Transport Nederland, is een feit. Dat hebben de bedrijven vrijdag bekend gemaakt.

In een gezamenlijke verklaring laten de bedrijven weten in Nederland als zusterbedrijven te zullen opereren ”en waar mogelijk synergie te realiseren”.

Vervoersmarkt

Mededingingsautoriteit NMa keurde het samengaan in december goed. Vakbonden hadden hun vraagtekens bij de samensmelting, omdat de bedrijven in Nederland gezamenlijk zo’n 70 procent van de openbaarvervoermarkt bestrijken.

SP-Kamerlid Farshad Bahir wil opheldering van minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu over de fusie. De Tweede Kamer sprak onlangs in een motie uit dat het kabinet alles ”binnen haar mogelijkheden” moest doen om de fusie tegen te houden.

Marktaandeel

Schultz gaf toen al aan dat ze daar geen reden voor zag, omdat er genoeg marktaandeel overblijft voor andere bedrijven. Bashir wil nu weten wat het kabinet heeft gedaan om het samengaan van de twee bedrijven te blokkeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.