rolstoeltaxi, taxichauffeur, passagier

Wmo-adviesraad niet gehoord bij prijsverhoging deeltaxi

ZEVENBERGEN – De forse verhoging van de deeltaxitarieven (wmo-vervoer) in de gemeente Moerdijk, stuit of forse bezwaren van de Wmo-raad. Het adviesorgaan stelde daarom vorige maand al een gulden middenweg voor. Maar de nieuwe tarieven zouden al vastgesteld zijn op het moment dat de gemeente Moerdijk de Wmo-raad om advies vroeg.

Het Wmo-tarief wordt 55 cent en het doorreistarief stijgt van 1,70 naar 4,25 euro per zone.

Wmo-tarief

Een verhoging van het Wmo-tarief naar 65 cent en dan zou het doorreistarief verhoogd kunnen worden naar 2,50 euro. Zo’n bezuiniging levert nog altijd ruim een ton op. De Wmo-raad vroeg het college van burgemeester en wethouders zijn voorstel voor te leggen aan het bestuur van het kleinschalig collectief vervoer (kcv).

Deeltaxi

Maar tijdens een gesprek met wethouder Cors Punt hoorde de adviesraad dat de tarieven van de deeltaxi al door het kcv-bestuur waren vastgesteld. De brief die de WMO-raad vorige week aan de gemeenteraad stuurde lijkt dus al geen zin meer te hebben.

Het besluit van de gemeenteraad over de bezuinigingen op de deeltaxi genomen is uitgesteld. Maar als de nieuwe tarieven van de deeltaxi al vast staan lijkt het standpunt van de gemeenteraad van Moerdijk van minder belang, zo meldt BN/DeStem.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.