rolstoelauto, tribus, taxi

Zaltbommel wil op Wmo-vervoer via Regiotaxi bezuinigen

ZALTBOMMEL – De gemeente Zaltbommel gaat het Wmo-vervoer via de Regiotaxi versoberen. Het college van B en W wil een inkomenstoets en een gelimiteerd aantal zones dat met korting mag worden gereisd invoeren. De gemeenteraad neemt in de eerste helft van 2012 een besluit.

Naast een toenemende stijging van de kosten voor het vervoer staat de gemeente ook voor een bezuinigingsopdracht van €10.000 op de Regiotaxi.

Wmo-indicatie

Zo kende de gemeente in 2010 een overschrijding van €33.618 en de komende jaren stijgt dit verder. Met de huidige regeling mogen inwoners onbeperkt met korting reizen (€0,50 per zone) als zij door een beperking niet in staat zijn met het openbaar vervoer te reizen. Hiervoor krijgen zij een zogenaamde Wmo-indicatie van de gemeente, waarbij geen rekening wordt gehouden met de hoogte van het inkomen.

Het college stelt voor om een inkomenstoets door te voeren. Voor inwoners met een verzamelinkomen hoger dan 130% van het minimuminkomen vervalt dan de korting. Ook mogen inwoners met een Wmo-indicatie maximaal nog 600 zones per kalenderjaar met korting gebruik maken van de Regiotaxi.

Regiotaxi

Uiteraard mogen Wmo’ers meer zones reizen met de Regiotaxi, maar hiervoor verstrekt de gemeente geen korting. Voor de reguliere gebruikers van de Regiotaxi verandert er niets.

De gemeenteraad van Zaltbommel neemt in de eerste helft van 2012 een besluit bij de vaststelling van de Verordening Maatschappelijke Ondersteuning gemeente Zaltbommel 2012.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.