regiotaxi, Limburg

Venray verhoogt tarief reizigers voor wmo-vervoer Regiotaxi

De gemeente Venray verhoogt het tarief voor reizigers van de Regiotaxi dit jaar in twee stappen van 0,35 euro naar 0,52 euro per zone. Hiermee wil de gemeente 16.000 euro per jaar besparen op het wmo-vervoer.

Per 1 oktober 2011 gaat de zoneprijs omhoog naar 0,45 euro. Met ingang van 1 januari 2012 is de eigen bijdrage per zone 0,52 euro. Mensen met een wmo-indicatie reizen jaarlijks ruim 95.000 zones, wat dus een besparing oplevert voor de gemeente van 16.000 euro per jaar.

Prijsverhoging

In de commissie Maatschappelijke Diensten maakten enkele partijen bezwaar tegen de rigoureuze prijsverhoging. Ze vinden twee prijsstijgingen binnen drie maanden te kort achter elkaar en pleitten voor een ruimere spreiding.

PP2 stelde voor de tweede verhoging halverwege 2012 in te voeren. De VVD pleitte eveneens voor een ruimere spreiding. De SP had ook moeite met het voorstel. Het is een forse verhoging die mensen met lage inkomens hard treft. En het levert de gemeente slechts 16.000 euro op.

Openbaar Vervoer

Wethouder Twan Jansen (PvdA) wilde toch vasthouden aan de voorgenomen prijsverhoging. “We willen het bedrag zo snel mogelijk gelijktrekken met het reguliere openbaar vervoer. Enkele groepen hoeven niet bevoordeeld te worden ten opzichte van gewone burgers”, aldus de wethouder in Peel en Maas Online.

De Regiotaxi is in 2003 ingevoerd met een gereduceerd tarief van 0,35 euro per zone. Sindsdien is de ritprijs voor deze collectieve vervoersvoorziening gelijk gebleven. De zoneprijs voor het reguliere openbaar vervoer bedraagt 0,52 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Venray verhoogt tarief reizigers voor wmo-vervoer Regiotaxi | TaxiPro
regiotaxi, Limburg

Venray verhoogt tarief reizigers voor wmo-vervoer Regiotaxi

De gemeente Venray verhoogt het tarief voor reizigers van de Regiotaxi dit jaar in twee stappen van 0,35 euro naar 0,52 euro per zone. Hiermee wil de gemeente 16.000 euro per jaar besparen op het wmo-vervoer.

Per 1 oktober 2011 gaat de zoneprijs omhoog naar 0,45 euro. Met ingang van 1 januari 2012 is de eigen bijdrage per zone 0,52 euro. Mensen met een wmo-indicatie reizen jaarlijks ruim 95.000 zones, wat dus een besparing oplevert voor de gemeente van 16.000 euro per jaar.

Prijsverhoging

In de commissie Maatschappelijke Diensten maakten enkele partijen bezwaar tegen de rigoureuze prijsverhoging. Ze vinden twee prijsstijgingen binnen drie maanden te kort achter elkaar en pleitten voor een ruimere spreiding.

PP2 stelde voor de tweede verhoging halverwege 2012 in te voeren. De VVD pleitte eveneens voor een ruimere spreiding. De SP had ook moeite met het voorstel. Het is een forse verhoging die mensen met lage inkomens hard treft. En het levert de gemeente slechts 16.000 euro op.

Openbaar Vervoer

Wethouder Twan Jansen (PvdA) wilde toch vasthouden aan de voorgenomen prijsverhoging. “We willen het bedrag zo snel mogelijk gelijktrekken met het reguliere openbaar vervoer. Enkele groepen hoeven niet bevoordeeld te worden ten opzichte van gewone burgers”, aldus de wethouder in Peel en Maas Online.

De Regiotaxi is in 2003 ingevoerd met een gereduceerd tarief van 0,35 euro per zone. Sindsdien is de ritprijs voor deze collectieve vervoersvoorziening gelijk gebleven. De zoneprijs voor het reguliere openbaar vervoer bedraagt 0,52 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.