Oude IJsselstreek bezuinigt op Regiotaxi Gelderland

De gemeente Oude IJsselstreek bezuinigt flink op de Regiotaxi. Medereizigers kunnen niet meer meereizen tegen het gereduceerde Wmo-tarief. Er komt een maximum van 900 zones tegen dat tarief van 0,55 euro. En alle pashouders die jaarlijks minder dan 52 zones reizen, moeten hun pas inleveren. Zij betalen voortaan het reguliere tarief van 2 euro per zone.

Dat heeft het college van B&W Oude IJsselstreek besloten conform regionale afspraken in de Achterhoek.  De gemeentes in de Achterhoek hebben een gezamenlijke overeenkomst met de provincie Gelderland over de regiotaxi. Deze overeenkomst, die inging in 2007, loopt op 31 december 2012 af.

Regiotaxi

De regiotaxi heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gewaardeerde vorm van vervoer. Er wordt in Oude IJsselstreek veel gebruik van gemaakt, en het aantal ritten stijgt. De Achterhoekse gemeenten en provincie zijn tevreden over de samenwerking en willen de huidige opzet continueren.

Het nieuwe contract gaat in per 1 januari 2013. Regionaal is wel afgesproken enkele veranderingen door te voeren. Als de gemeenten niets doen, lopen de kosten voor de regiotaxi te hoog op. Vanwege gemaakte afspraken in de begroting 2012, laat de gemeente Oude IJsselstreek het regionale beleid in 2012 ingaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Oude IJsselstreek bezuinigt op Regiotaxi Gelderland | TaxiPro

Oude IJsselstreek bezuinigt op Regiotaxi Gelderland

De gemeente Oude IJsselstreek bezuinigt flink op de Regiotaxi. Medereizigers kunnen niet meer meereizen tegen het gereduceerde Wmo-tarief. Er komt een maximum van 900 zones tegen dat tarief van 0,55 euro. En alle pashouders die jaarlijks minder dan 52 zones reizen, moeten hun pas inleveren. Zij betalen voortaan het reguliere tarief van 2 euro per zone.

Dat heeft het college van B&W Oude IJsselstreek besloten conform regionale afspraken in de Achterhoek.  De gemeentes in de Achterhoek hebben een gezamenlijke overeenkomst met de provincie Gelderland over de regiotaxi. Deze overeenkomst, die inging in 2007, loopt op 31 december 2012 af.

Regiotaxi

De regiotaxi heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gewaardeerde vorm van vervoer. Er wordt in Oude IJsselstreek veel gebruik van gemaakt, en het aantal ritten stijgt. De Achterhoekse gemeenten en provincie zijn tevreden over de samenwerking en willen de huidige opzet continueren.

Het nieuwe contract gaat in per 1 januari 2013. Regionaal is wel afgesproken enkele veranderingen door te voeren. Als de gemeenten niets doen, lopen de kosten voor de regiotaxi te hoog op. Vanwege gemaakte afspraken in de begroting 2012, laat de gemeente Oude IJsselstreek het regionale beleid in 2012 ingaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.