dvg, personenvervoer, taxibedrijf

Aanbesteding leerlingenvervoer Kampen leidt tot rechtszaak

De uitkomst van de aanbesteding van het leerlingenvervoer in de gemeente Kampen is uitgemond in een rechtszaak. Franchise-organisatie De Vier Gewesten (DVG) vindt dat ze ten onrechte de aanbestedingen heeft verloren. DVG eiste dinsdag via een kort geding dat het bedrijf Larcom Ommen – die de inschrijvingen beoordeelde – de opdracht alsnog aan haar toewijst.

De aanbesteding is gewonnen door de combinatie Terpstra Beheer, Taxi Vollenhove en Taxi de Praam. Zij wonnen zowel het leerlingenvervoer als het vervoer naar sociale werkvoorzieningen in de gemeente. Maar volgens DVG is dat ten onrechte. De combinatie de inschrijving op een verkeerde wijze hebben aangeleverd. Ook zou ze niet beschikken over alle gevraagde certificaten. En dat is tegen de regels.

Gelijkheidsbeginsel

DVG vindt dat de inschrijving van deze partij daarom gepasseerd moet worden. DVG, die als tweede in de rangorde eindigde, zou dan automatisch de opdracht krijgen na een herbeoordeling.

De inschrijving van de combinatie zou hebben bestaan uit drie losse mappen, terwijl dit in een gesloten doos of envelop had gemoeten. Hierdoor zou het gelijkheidsbeginsel zijn geschonden. Bovendien zou Terpstra Beheer, onderdeel van de combinatie, niet beschikken over een van de gevraagde certificaten.

Indieningseisen

Larcom stelt in de Stentor dat er sprake is van ‘overdreven formalisme’ en dat ze conform de Europese openbare aanbestedingsprocedure heeft beoordeeld. Reden van de gesloten indiening, in een doos of envelop, is om te voorkomen dat de inhoud zichtbaar is voor andere inschrijvers. En hier is geen sprake van geweest.

Bovendien zou de combinatie wat betreft het tweede punt ook voldoen, omdat de dochterondernemingen van Terpstra wel beschikken over de juiste certificaten. Althans, zo stelt Larcom.

Rechtbank

Op 13 juni staat de geldigheid van de inschrijving van nog een tweede partij ter discussie in de rechtbank. De kortgedingrechter doet daarna pas uitspraak.

Nationaal Congres Taxi Aanbestedingen, TaxiPro, TenderGuide

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Aanbesteding leerlingenvervoer Kampen leidt tot rechtszaak”

Moeder|10.05.12|13:54

Komt er ooit ook nog een tijd dat de ouders inspraak krijgen in welk vervoerders bedrijf er gekozen gaat worden!

Ik hoop van harte dat DVG dit gaat winnen en alsnog de vervoerder gaat worden!

willem|30.06.12|01:33

van de gekke toch 200 ambtenaren in kampen en dan een swz het laten beoordelen hoe zot kan het worden in nederland