rolstoeltaxi, taxi, wmo-vervoer

Gemeente Oss verhoogt tarieven van Regiotaxi

Inwoners uit Oss die tegen een lager tarief gebruik maken van de Regiotaxi gaan vanaf januari 2013 vijf cent per zone meer betalen. Het gaat om reizigers met minimavervoerspas en mensen met een indicatie via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

De gemeenten in de regio bepalen de tarieven voor bijvoorbeeld deze reizigers. De Regiotaxi is een collectief vervoersysteem dat mensen van deur tot deur vervoert. Oss is de enige gemeente in de regio met een regeling voor minima.

Tarieven

Vorig jaar heeft de gemeente Oss de tarieven van de Regiotaxi voor deze groep niet gewijzigd. In 2013 stijgt het tarief voor Wmo-reizigers van 0,55 naar 0,60 euro per gereisde zone. Dat is in overleg met alle aangesloten gemeenten besloten. Deze stijging sluit aan bij de gemiddelde prijsstijgingen in het openbaar vervoer.

Het tarief van de minimavervoerspas stijgt net als het Wmo-tarief met 0,05 euro: van 0,90 naar 0,95 euro in 2013. De gemeente verhoogt het tarief omdat zij een steeds groter deel van de kosten van deze regeling zelf moet betalen. De provincie stelt hiervoor steeds minder geld beschikbaar.

Regiotaxi

Iedereen mag gebruikmaken van de Regiotaxi. Provincie Noord-Brabant stelt jaarlijks het tarief van de Regiotaxi vast: het openbaar vervoerstarief. In 2013 wordt dat tarief 1,90 euro per gereisde zone. De Regiotaxi is een initiatief van de hele regio Brabant Noordoost. De Regiotaxi wordt voor een deel door de provincie betaald en deels door de gemeenten die hieraan meedoen.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.