rechtbank, rechter, rechtszaal, uitspraak

Taxi-ondernemer de cel in voor oplichting met ziekenvervoer

Een taxi-ondernemer die in zeven jaar tijd voor 1 miljoen euro aan niet gereden taxiritjes declareerde bij een zorgverzekeraar, is veroordeeld tot 15 maanden celstraf. De rechtbank acht de taxichauffeur schuldig aan oplichting. Het Openbaar Ministerie (OM) had twee weken geleden 1,5 jaar celstraf geëist tegen Willem B.

De zaak kwam in 2010 aan het licht. Volgens de rechtbank in Den Haag sjoemelde B. met aanvraagformulieren voor verzekerden.

Ritten

De Hagenees vulde in dat hij zijn passagiers vaker vervoerd had dan in werkelijkheid het geval was.

 Dat deed hij om er zelf financieel beter van te worden en beschadigde volgens de rechters daarmee het vertrouwen dat de zieke patiënten in hem hadden.

De rechtbank vindt dat voor de ernst van de feiten eigenlijk een celstraf van 2 jaar op zijn plaats zou zijn. Maar omdat B. inmiddels een deel van het fraudegeld heeft terugbetaald, valt deze lager uit. Ook heeft hij  beloofd het resterende schadebedrag ook grotendeels te vergoeden, meldt de Volkskrant.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Taxi-ondernemer de cel in voor oplichting met ziekenvervoer”

Jan Vermeulen|05.02.13|23:31

De overheid declareert ook! Wat dacht u van verplichte zorgverzekering en de hoge btw’s en de abnormale hoge inkomstenbelastingen. Echte mafiozen die gasten met die pakken aan.