leerlingenvervoer, schoolvervoer, taxi, taxibus

Extra eisen in aanbesteding leerlingenvervoer Amstelveen

De gemeente Amstelveen is op zoek naar nieuwe vervoerders die het leerlingenvervoer gaan verzorgen. Het contract met de huidige vervoerder Klomp, dat niet meer verlengd kan worden, loopt op 1 augustus 2013 af.

Hoewel de gemeente tevreden is over de manier waarop het leerlingenvervoer nu verloopt, stelt ze toch een aantal extra voorwaarden in het nieuwe contract. Eerder dit jaar zijn er gesprekken geweest met ouders van kinderen die gebruik maken van het leerlingenvervoer. Hun adviezen zijn meegenomen in het bestek voor de aanbesteding.

Twee percelen

Zo gaat de gemeente werken met twee percelen om ook kleine ondernemers een kans te geven: een perceel voor het vervoer binnen Amstelveen en √©√©n voor het vervoer naar scholen buiten de gemeente. Verder moet de vervoerder begeleiding op de bus kunnen leveren als ouders daar niet of onvoldoende in kunnen voorzien. Ook is er meer aandacht voor communicatie met de ouders. Zo moeten de ouders bijvoorbeeld ge√Įnformeerd worden bij wisseling van de chauffeur.

Net als in het huidige contract stelt de gemeente ook in de nieuwe overeenkomst het gebruik van winterbanden en van een track & trace-systeem verplicht.

Verlengen

De nieuwe vervoerders krijgen een jaarcontract, dat drie keer ongewijzigd verlengd kan worden. “Zo blijven we flexibel en is er ruimte om tussentijds nieuwe afwegingen te maken”, stelt wethouder Herbert Raat van onderwijs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Extra eisen in aanbesteding leerlingenvervoer Amstelveen”

Een taxi|21.03.13|17:16

Een jaarcontract en dan nog durven zeggen dat kleine ondernemers een kans moeten krijgen ? Dus de ondernemer neem risico voor een jaar en kan dan de hele boel weer kwijt zijn als de gemeente nieuwe afwegingen maakt. Nou daar ben je lekker mee.

TenderGuide¬ģ|21.03.13|18:36

Hoezo extra kansen voor kleinere ondernemer als de overeenkomst 1 jaar is met kans op 2 x te verlengen met telkens 1 jaar. Welke ondernemer gaat dit risico aan ? Zo blijft de gemeente flexibel en helpen ze de huidige vervoerder uiteindelijk goed in het zadel !

Extra eisen in aanbesteding leerlingenvervoer Amstelveen | TaxiPro
leerlingenvervoer, schoolvervoer, taxi, taxibus

Extra eisen in aanbesteding leerlingenvervoer Amstelveen

De gemeente Amstelveen is op zoek naar nieuwe vervoerders die het leerlingenvervoer gaan verzorgen. Het contract met de huidige vervoerder Klomp, dat niet meer verlengd kan worden, loopt op 1 augustus 2013 af.

Hoewel de gemeente tevreden is over de manier waarop het leerlingenvervoer nu verloopt, stelt ze toch een aantal extra voorwaarden in het nieuwe contract. Eerder dit jaar zijn er gesprekken geweest met ouders van kinderen die gebruik maken van het leerlingenvervoer. Hun adviezen zijn meegenomen in het bestek voor de aanbesteding.

Twee percelen

Zo gaat de gemeente werken met twee percelen om ook kleine ondernemers een kans te geven: een perceel voor het vervoer binnen Amstelveen en √©√©n voor het vervoer naar scholen buiten de gemeente. Verder moet de vervoerder begeleiding op de bus kunnen leveren als ouders daar niet of onvoldoende in kunnen voorzien. Ook is er meer aandacht voor communicatie met de ouders. Zo moeten de ouders bijvoorbeeld ge√Įnformeerd worden bij wisseling van de chauffeur.

Net als in het huidige contract stelt de gemeente ook in de nieuwe overeenkomst het gebruik van winterbanden en van een track & trace-systeem verplicht.

Verlengen

De nieuwe vervoerders krijgen een jaarcontract, dat drie keer ongewijzigd verlengd kan worden. “Zo blijven we flexibel en is er ruimte om tussentijds nieuwe afwegingen te maken”, stelt wethouder Herbert Raat van onderwijs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Extra eisen in aanbesteding leerlingenvervoer Amstelveen”

Een taxi|21.03.13|17:16

Een jaarcontract en dan nog durven zeggen dat kleine ondernemers een kans moeten krijgen ? Dus de ondernemer neem risico voor een jaar en kan dan de hele boel weer kwijt zijn als de gemeente nieuwe afwegingen maakt. Nou daar ben je lekker mee.

TenderGuide¬ģ|21.03.13|18:36

Hoezo extra kansen voor kleinere ondernemer als de overeenkomst 1 jaar is met kans op 2 x te verlengen met telkens 1 jaar. Welke ondernemer gaat dit risico aan ? Zo blijft de gemeente flexibel en helpen ze de huidige vervoerder uiteindelijk goed in het zadel !