OV-taxi, Noord-Holland, taxi, provincie

OV-taxi wordt volgend jaar 30 procent duurder in regio IJmond

De tarieven voor de OV-taxi in een aantal Noord-Hollandse gemeenten gaan fors omhoog. Per 1 februari 2014 moeten gebruikers 30 procent meer eigen bijdrage betalen. Dat besloten de gemeenten in de IJmond-regio onlangs. De gemeenten zien zichzelf genoodzaakt tot de verhoging door een toenemende populariteit van de OV-dienst.

Naast een prijsverhoging vindt ook een beperking plaats van het aantal te reizen zones. De gemeenten noemen de bezuinigingen onvermijdelijk. Doordat steeds vaker gebruik wordt gemaakt van de OV-taxi rijzen de kosten de pan uit. Daardoor dreigt volgens de gemeenten de vervoersmogelijkheid onbetaalbaar te worden.

Kwaliteit

De kwaliteit van de OV-taxi, uitgevoerd door de Bios-groep, is de afgelopen jaren fors gestegen. Dat meldt de gemeente Beverwijk. Daardoor steeg in die periode het gebruik van de vervoersmogelijkheid met meer dan 30 procent.

De OV-taxi is een dienst waarmee bewoners van deur tot deur kunnen worden vervoerd. Het vertrek- of aankomstadres moet binnen de gemeente liggen die de reizigersdienst uitvoert. Het systeem is voor alle inwoners toegankelijk. Ouderen en gehandicapten kunnen van de OV-taxi gebruik maken voor een gereduceerd tarief.

WMO-indicatie

De betreffende gemeenten, onder meer Velsen, Beverwijk en Heemskerk, gaan de inwoners informeren. De informatiebrief wordt echter uitsluitend verstuurd naar degenen met een WMO-indicatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

OV-taxi wordt volgend jaar 30 procent duurder in regio IJmond | TaxiPro
OV-taxi, Noord-Holland, taxi, provincie

OV-taxi wordt volgend jaar 30 procent duurder in regio IJmond

De tarieven voor de OV-taxi in een aantal Noord-Hollandse gemeenten gaan fors omhoog. Per 1 februari 2014 moeten gebruikers 30 procent meer eigen bijdrage betalen. Dat besloten de gemeenten in de IJmond-regio onlangs. De gemeenten zien zichzelf genoodzaakt tot de verhoging door een toenemende populariteit van de OV-dienst.

Naast een prijsverhoging vindt ook een beperking plaats van het aantal te reizen zones. De gemeenten noemen de bezuinigingen onvermijdelijk. Doordat steeds vaker gebruik wordt gemaakt van de OV-taxi rijzen de kosten de pan uit. Daardoor dreigt volgens de gemeenten de vervoersmogelijkheid onbetaalbaar te worden.

Kwaliteit

De kwaliteit van de OV-taxi, uitgevoerd door de Bios-groep, is de afgelopen jaren fors gestegen. Dat meldt de gemeente Beverwijk. Daardoor steeg in die periode het gebruik van de vervoersmogelijkheid met meer dan 30 procent.

De OV-taxi is een dienst waarmee bewoners van deur tot deur kunnen worden vervoerd. Het vertrek- of aankomstadres moet binnen de gemeente liggen die de reizigersdienst uitvoert. Het systeem is voor alle inwoners toegankelijk. Ouderen en gehandicapten kunnen van de OV-taxi gebruik maken voor een gereduceerd tarief.

WMO-indicatie

De betreffende gemeenten, onder meer Velsen, Beverwijk en Heemskerk, gaan de inwoners informeren. De informatiebrief wordt echter uitsluitend verstuurd naar degenen met een WMO-indicatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.