Brookhuis, Taxi

Aanbesteding Enschede en Losser naar Brookhuis en DVG

De rechtbank in Almelo heeft in haar vonnis de gemeenten Enschede en Losser in het gelijk gesteld bij de aanbesteding leerlingenvervoer. Een partij die was uitgesloten had een kort geding aangespannen tegen de gemeenten omdat zij het niet eens was met de voorgenomen gunning. Door de uitspraak van de rechter kunnen de gemeenten overgaan tot definitieve gunning aan Brookhuis en DVG. De nieuwe vervoerscontracten gaan in na de voorjaarsvakantie, op 1 maart 2014.

Het gaat om het taxivervoer buiten de regio Twente van de gemeente Enschede (gegund aan Brookhuis Personenvervoer uit Oldenzaal), het schoolbusvervoer binnen de gemeente Enschede (eveneens aan Brookhuis) en het leerlingenvervoer in de gemeente Losser (gegund aan De Vier Gewesten uit Rijen). Het vervoer voor de gemeente Losser wordt in onderaanneming uitgevoerd door Taxi Nijhuis uit de Lutte.

Regionale taxibedrijven

Zowel Brookhuis als Taxi Nijhuis zijn regionale taxibedrijven waarmee de gemeenten een goede samenwerkingsrelatie hebben. Brookhuis verzorgde tot op heden al een deel van het leerlingenvervoer voor de gemeente Enschede. Taxi Nijhuis heeft in de periode 1999-2005 het leerlingenvervoer voor de gemeente Losser verzorgd.

De nieuwe vervoerscontracten gaan in op 1 maart 2014, direct na de voorjaarsvakantie. Hiermee is een einde gekomen aan een periode van onduidelijkheid voor leerlingen en ouders, vervoerders en gemeenten. De nieuwe contracten leveren de gemeenten een aanzienlijke bezuiniging op. De ouders van de leerlingen die met een nieuwe vervoerder te maken krijgen worden in samenwerking met de scholen geïnformeerd.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Aanbesteding Enschede en Losser naar Brookhuis en DVG”

Dinie van Dam|17.01.14|18:56

Man lief word bekend .

Nwisar1|21.01.14|16:50

het recht heeft gezegevierd