Kassa, leerlingenvervoer, televisieprogramma

Gevolgen bezuinigingen leerlingenvervoer Coevorden bij Kassa

De huidige bezuinigingen op het leerlingenvervoer werden afgelopen zaterdag in beeld gebracht door het televisieprogramma Kassa. In de uitzending werd een reportage getoond over een gezin uit Coevorden dat geen taxivervoer meer krijgt voor hun twee kinderen om naar het speciaal onderwijs te gaan. Maar dat ze voortaan met het openbaar vervoer moeten. Gevolg: de ouders brengen en halen de kinderen iedere dag zelf maar met de auto.

De uitzending brengt in beeld hoe de gemeente op bureaucratische wijze een besluit neemt, dat fors ingrijpt in het dagelijks leven van haar burgers. En dat er nauwelijks wordt geluisterd naar de ouders.

Taxivervoer

De gemeente Coevorden regelde voorheen standaard taxivervoer voor de kinderen die in Hardenberg naar het speciaal onderwijs gaan. Maar dat is nu van de baan door bezuinigingen. De kinderen van het gezin moesten voortaan maar met het openbaar vervoer. Maar volgens de ouders zijn hun kinderen daar helemaal niet toe in staat.

Wethouder Jeroen Huizing stelde in het televisieprogramma, dat meer wordt uitgegaan van de kracht van de mensen zelf. Met het gezin is een persoonlijk gesprek gevoerd, maar voelde zich niet gehoord. Inmiddels is er een gesprek tussen een deskundige en het gezin geweest. De uitkomst ervan is nog niet bekend.

Uitzending

Het gedeelte over het leerlingenvervoer begint na 16 minuten. Bekijk de uitzending via: http://www.npo.nl/kassa/01-11-2014/VARA_101362384

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Gevolgen bezuinigingen leerlingenvervoer Coevorden bij Kassa”

Pierre van Aert|12.11.14|16:32

Dat speelt toch in tientallen gemeenten in Nederland. Het merendeel van de gemeenten is van 4 kilometer afstand tot school naar 6 kilometer gegaan.
Het is alleen maar wachten tot die 6 kilometer grens weer opgetrokken wordt tot 8 kilometer.