Connexxion, rolstoelbus, Tribus, Mercedes-Benz Sprinter, taxi

Connexxion neemt vervoer cliënten Gemiva-SVG Groep over

Cliënten van de Gemiva-SVG Groep die gebruik maakten van het failliete vervoersbedrijf De Boezem hebben vanaf deze week een andere vervoerder. Vanaf dinsdag 18 november verzorgt Connexxion het vervoer voor de mensen die naar de Gemiva-locaties in Rotterdam en Nieuwerkerk aan den IJssel gaan. Het gaat om 215 cliënten. Connexxion neemt hiertoe twintig chauffeurs over van De Boezem.

Vanaf maandag rijdt Taxi Haars voor de kinderen en volwassenen die gebruik maken van de Zwijndrechtse Gemiva-locaties.

Vervoer

“Donderdag werd ons duidelijk dat vervoersbedrijf RMC – die het vervoer in Nieuwerkerk en Rotterdam vanaf aanstaande maandag zou overnemen – daar toch van afzag”, licht vervoerscoördinator Peter Jiscoot toe. “Wij hebben daarop besloten het vervoer bij Connexxion onder te brengen. Dit vervoersbedrijf kan dit op deze korte termijn realiseren en zal de ritten vanaf woensdag 19 november allemaal overnemen.”

Jiscoot: “We hebben onze cliënten in Rotterdam en Nieuwerkerk aan den IJssel om hun medewerking gevraagd door het vervoer op maandag 17 en dinsdag 18 november zelf te organiseren. De Boezem mag vanaf 17 november namelijk niet meer rijden. De meeste cliënten en ouders reageerden hier gelukkig begripvol op.”

Connexxion

“Waar mogelijk brengen ouders die dagen bijvoorbeeld zelf hun kind naar het kinderdagcentrum. Daar zijn we ze erkentelijk voor, want we realiseren ons dat dit voor hen ongemak oplevert. We verlengen daarom maandag en dinsdag ook onze openingstijden. De komende dagen werken we hard aan een zo zorgvuldig mogelijke overdracht en informatievoorziening aan Connexxion, zodat ook het vervoer van de cliënten in Nieuwerkerk aan den IJssel en Rotterdam weer zo veel mogelijk als vanouds verloopt”, aldus Jiscoot.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.