leerlingenvervoer

Leerlingenvervoer Sint Athonis straks via opstapplaatsen

Kinderen die gebruikmaken van het leerlingenvervoer in de gemeente Sint Anthonis worden straks niet meer thuis opgehaald. De gemeente wil in elk van de zeven dorpskernen een vaste opstapplaats instellen. In het nieuwe schooljaar moeten deze opstaplocaties gebruiksklaar zijn.

De locatie van deze opstapplekken is nu nog niet duidelijk. De lokale wethouder denkt nu aan het gebruiken van de plaatselijke reguliere scholen. Belangrijk is dat de kinderen droog staan als het regent.

Bezuiniging

Door het instellen van centrale opstapplaatsen in plaats van thuis ophalen kan het leerlingenvervoer fors goedkoper worden uitgevoerd. Maar het legt ook meer verantwoordelijkheid bij de ouders. De taxichauffeur moet bij de halte wachten tot alle kinderen gearriveerd zijn.

Komt een kind te laat, of zijn de ouders vergeten iemand ziek te melden, dan komen waarschijnlijk alle kinderen te laat op school. Dat kan voor onrust zorgen onder de kinderen. Zij zijn gebaat bij regelmaat. De gemeente wil hierover goede afspraken met de ouders maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Leerlingenvervoer Sint Athonis straks via opstapplaatsen”

Waarom blijven jullie de foto gebruiken waarbij de kinderen midden op straat staan te wachten om de bus in te kunnen ?

Bart Pals|06.03.15|12:13

@Achttax: misschien kun je ons wat nieuwe leuke archieffoto’s sturen die we bij artikelen over leerlingenvervoer kunnen plaatsen? Stuur ze naar redactie@taxipro.nl. Alvast bedankt.

Petrus PK Kerstens|07.03.15|12:35

Wat een belachelijk ambtenarren idee weer. De taxichauffeur moet blijven wachten tot alle kinderen gearriveerd zijn. Wat dacht deze wethouder van het idee om de ouders eens een keer op te voeden. Gewoon een tijdstip aangeven waarop de kinderen op de opstapplaats klaar moeten staan. Niet aanwezig zijn ? Dan rijdt de bus gewoon door.

Arnold Heijnen|07.03.15|14:01

inderdaad, afspraken maken hoe laat de bus vertrekt bij de halte…verantwoording ligt bij de ouders…en neem van mij aan…waar de kinderen nu nooit op tijd klaar zijn, waar de chauffeur standaard moet wachten, omdat er nog tanden moet worden gepoetst, naar de wc, jas nog aan..die komen straks een paar keer te laat, dan moeten de ouders zelf zorgen voor vervoer naar school en dan zijn ook die kids optijd bij de halte…prima plan om kosten te besparen..werkt ook prima in bijvoorbeeld zwolle

Bas van der Donk|19.03.15|11:01

Door gebruik te maken van halteplaatsen wordt niet alleen wachttijd bespaard maar ook de reistijd verkort.

Leerlingenvervoer Sint Athonis straks via opstapplaatsen | TaxiPro
leerlingenvervoer

Leerlingenvervoer Sint Athonis straks via opstapplaatsen

Kinderen die gebruikmaken van het leerlingenvervoer in de gemeente Sint Anthonis worden straks niet meer thuis opgehaald. De gemeente wil in elk van de zeven dorpskernen een vaste opstapplaats instellen. In het nieuwe schooljaar moeten deze opstaplocaties gebruiksklaar zijn.

De locatie van deze opstapplekken is nu nog niet duidelijk. De lokale wethouder denkt nu aan het gebruiken van de plaatselijke reguliere scholen. Belangrijk is dat de kinderen droog staan als het regent.

Bezuiniging

Door het instellen van centrale opstapplaatsen in plaats van thuis ophalen kan het leerlingenvervoer fors goedkoper worden uitgevoerd. Maar het legt ook meer verantwoordelijkheid bij de ouders. De taxichauffeur moet bij de halte wachten tot alle kinderen gearriveerd zijn.

Komt een kind te laat, of zijn de ouders vergeten iemand ziek te melden, dan komen waarschijnlijk alle kinderen te laat op school. Dat kan voor onrust zorgen onder de kinderen. Zij zijn gebaat bij regelmaat. De gemeente wil hierover goede afspraken met de ouders maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Leerlingenvervoer Sint Athonis straks via opstapplaatsen”

Waarom blijven jullie de foto gebruiken waarbij de kinderen midden op straat staan te wachten om de bus in te kunnen ?

Bart Pals|06.03.15|12:13

@Achttax: misschien kun je ons wat nieuwe leuke archieffoto’s sturen die we bij artikelen over leerlingenvervoer kunnen plaatsen? Stuur ze naar redactie@taxipro.nl. Alvast bedankt.

Petrus PK Kerstens|07.03.15|12:35

Wat een belachelijk ambtenarren idee weer. De taxichauffeur moet blijven wachten tot alle kinderen gearriveerd zijn. Wat dacht deze wethouder van het idee om de ouders eens een keer op te voeden. Gewoon een tijdstip aangeven waarop de kinderen op de opstapplaats klaar moeten staan. Niet aanwezig zijn ? Dan rijdt de bus gewoon door.

Arnold Heijnen|07.03.15|14:01

inderdaad, afspraken maken hoe laat de bus vertrekt bij de halte…verantwoording ligt bij de ouders…en neem van mij aan…waar de kinderen nu nooit op tijd klaar zijn, waar de chauffeur standaard moet wachten, omdat er nog tanden moet worden gepoetst, naar de wc, jas nog aan..die komen straks een paar keer te laat, dan moeten de ouders zelf zorgen voor vervoer naar school en dan zijn ook die kids optijd bij de halte…prima plan om kosten te besparen..werkt ook prima in bijvoorbeeld zwolle

Bas van der Donk|19.03.15|11:01

Door gebruik te maken van halteplaatsen wordt niet alleen wachttijd bespaard maar ook de reistijd verkort.