LeerlingenVervoer, taxi

Leerlingenvervoer Leidschendam-Voorburg van Klomp naar Van der Wijst

Van der Wijst Personenvervoer uit Den Haag heeft het leerlingenvervoer in Leidschendam-Voorburg overgenomen. Hij was al onderaannemer namens Klomp Groepsvervoer. Maar die zou de rekeningen aan Van der Wijst niet betaald hebben, zodat het taxibedrijf weigerde om nog langer ritten uit te voeren. 

Het vervoer van leerlingen uit Leidschendam-Voorburg naar hun school voor (speciaal) onderwijs is donderdagmorgen 11 juni hervat. De gemeente kreeg dinsdag te horen dat de dag erop niet vervoerd werd.

Leerlingenvervoer

“Woensdagmorgen is Klomp Groepsvervoer in gebreke gesteld vanwege het niet nakomen van de overeenkomst voor de uitvoering van het leerlingenvervoer”, meldt de gemeente. “Met wederzijdse instemming is de overeenkomst met Klomp per direct ontbonden. Taxibedrijf Van der Wijst, dat als onderaannemer de kinderen al vervoerde, neemt het leerlingenvervoer nu volledig over.”

Wethouder Saskia Bruines (onderwijs) is blij met deze snelle oplossing. “Voor ons staat het belang van de kinderen voorop; het is goed dat deze kwetsbare leerlingen morgen weer gewoon naar school kunnen. De ouders zijn geïnformeerd.”

Peel en Maas

Ook de gemeente Peel en Maas heeft het contract met Klomp Groepsvervoer beëindigd. Het gaat om 28 leerlingen uit Peel en Maas niet meer die dagelijks vervoerd worden naar scholen voor speciaal onderwijs. DVG/Taxi Geerets-de Leeuw neemt de ritten dit schooljaar over.

Ook daar stopte de onderaannemer na na een geschil over facturen. Klomp vervoert naar schatting 200 leerlingen uit Peel en Maas, Horst aan de Maas en de vier Midden-Limburgse gemeenten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Leerlingenvervoer Leidschendam-Voorburg van Klomp naar Van der Wijst”

Floris Ooms|12.06.15|08:36

Dit is het begin van de ondergang van Klomp.

Gosse Kooistra|12.06.15|22:29

Laat ze maar failliet gaan. Hun hebben het voor een groot aantal bedrijven hier in de omgeving verziekt.
5 ton verlies op de afgelopen periode, terwijl zij 5 ton goedkoper konden dan alle andere bedrijven.

Kan blijkbaar toch niet.

Petrus PK Kerstens|15.06.15|13:15

Het leerlingenvervoer gaat nog verder op de schop. De wet passend onderwijs gaat in werking zodat leerlingen zoveel mogelijk op gewone basisscholen geplaatst moeten worden. Heel veel kinderen gaan dan buiten het speciaal onderwijs vallen en dan vervalt het recht op gratis vervoer door de gemeente. Ik denk dat de schoolbusjes binnenkort zeer zeldzaam zullen worden.

Leerlingenvervoer Leidschendam-Voorburg van Klomp naar Van der Wijst | TaxiPro
LeerlingenVervoer, taxi

Leerlingenvervoer Leidschendam-Voorburg van Klomp naar Van der Wijst

Van der Wijst Personenvervoer uit Den Haag heeft het leerlingenvervoer in Leidschendam-Voorburg overgenomen. Hij was al onderaannemer namens Klomp Groepsvervoer. Maar die zou de rekeningen aan Van der Wijst niet betaald hebben, zodat het taxibedrijf weigerde om nog langer ritten uit te voeren. 

Het vervoer van leerlingen uit Leidschendam-Voorburg naar hun school voor (speciaal) onderwijs is donderdagmorgen 11 juni hervat. De gemeente kreeg dinsdag te horen dat de dag erop niet vervoerd werd.

Leerlingenvervoer

“Woensdagmorgen is Klomp Groepsvervoer in gebreke gesteld vanwege het niet nakomen van de overeenkomst voor de uitvoering van het leerlingenvervoer”, meldt de gemeente. “Met wederzijdse instemming is de overeenkomst met Klomp per direct ontbonden. Taxibedrijf Van der Wijst, dat als onderaannemer de kinderen al vervoerde, neemt het leerlingenvervoer nu volledig over.”

Wethouder Saskia Bruines (onderwijs) is blij met deze snelle oplossing. “Voor ons staat het belang van de kinderen voorop; het is goed dat deze kwetsbare leerlingen morgen weer gewoon naar school kunnen. De ouders zijn geïnformeerd.”

Peel en Maas

Ook de gemeente Peel en Maas heeft het contract met Klomp Groepsvervoer beëindigd. Het gaat om 28 leerlingen uit Peel en Maas niet meer die dagelijks vervoerd worden naar scholen voor speciaal onderwijs. DVG/Taxi Geerets-de Leeuw neemt de ritten dit schooljaar over.

Ook daar stopte de onderaannemer na na een geschil over facturen. Klomp vervoert naar schatting 200 leerlingen uit Peel en Maas, Horst aan de Maas en de vier Midden-Limburgse gemeenten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Leerlingenvervoer Leidschendam-Voorburg van Klomp naar Van der Wijst”

Floris Ooms|12.06.15|08:36

Dit is het begin van de ondergang van Klomp.

Gosse Kooistra|12.06.15|22:29

Laat ze maar failliet gaan. Hun hebben het voor een groot aantal bedrijven hier in de omgeving verziekt.
5 ton verlies op de afgelopen periode, terwijl zij 5 ton goedkoper konden dan alle andere bedrijven.

Kan blijkbaar toch niet.

Petrus PK Kerstens|15.06.15|13:15

Het leerlingenvervoer gaat nog verder op de schop. De wet passend onderwijs gaat in werking zodat leerlingen zoveel mogelijk op gewone basisscholen geplaatst moeten worden. Heel veel kinderen gaan dan buiten het speciaal onderwijs vallen en dan vervalt het recht op gratis vervoer door de gemeente. Ik denk dat de schoolbusjes binnenkort zeer zeldzaam zullen worden.