Connexxion, taxibus

Connexxion gaat rijden voor cliënten Reinaerde

Zorgorganisatie Reinaerde uit Utrecht heeft besloten vervoersbedrijf Connexxion te contracteren om de ritten voor cliënten bij Reinaerde te verzorgen. Het vervoer werd voorheen altijd uitgevoerd door het inmiddels failliette Klomp Groepsvervoer. Cliënten, familieleden of verwanten kunnen er volgens de instelling op rekenen dat het halen en brengen van en naar kinderdagcentra en dagbesteding betrouwbaar en veilig doorgaat.

Annemarie Minkes, portefeuillehouder vervoer bij Reinaerde: “We zijn blij dat er gereden blijft worden, waardoor we de programma’s in de kinderdagcentra en de dagbesteding voor de cliënten kunnen voortzetten. Wij realiseren ons dat deze goede daginvulling erg belangrijk is, juist in de weken met veel bijzondere feestdagen.”

Overdracht

“We doen er nu alles aan om de overdracht goed te laten verlopen. Een wisseling van taxibedrijf brengt altijd onrust en knelpunten met zich mee. Die beperken we zoveel mogelijk. Connexxion en Reinaerde streven ernaar dat zoveel mogelijk van de huidige chauffeurs van Klomp die bekend zijn met de cliënten voor Reinaerde blijven rijden. Wij bedanken Klomp Groepsvervoer en de chauffeurs voor de goede ritten die zij afgelopen jaren hebben verzorgd”, aldus Minkes.

Afgesproken is dat de chauffeurs van Klomp Groepsvervoer nog door blijven rijden tot en met vrijdag 13 mei. Dinsdag 17 mei, de dag na Pinksteren, starten de chauffeurs van Connexxion. “Komende week bereiden we de goede overdracht naar Connexxion verder voor. De chauffeurs komen vooraf thuis persoonlijk kennismaken. Voor een goede overdracht van routes, hulpmiddelen en haal- en brengtijden wordt gezorgd”, legt Minkes uit.

Chauffeurs

Na het faillissement van Klomp Groepsvervoer heeft Reinaerde een zorgvuldige afweging gemaakt met welke vervoerder de instelling verder wil. De centrale cliëntenraad adviseerde positief op het besluit om een contract af te sluiten met de door Reinaerde gekozen vervoerder en is tevreden over de gemaakte afspraken.

“Er is voor Connexxion gekozen, omdat het bedrijf goed aan onze kwaliteitseisen voldoet en financieel stabiel is. Connexxion geeft aan met ervaren chauffeurs te werken die zich met geduld en plezier inzetten voor mensen met een beperking”, vertelt Minkes.

Beperking

935 cliënten bij Reinaerde in de provincie Utrecht maken gebruik van het georganiseerde vervoer van en naar kinderdagcentra en dagbesteding op 75 locaties. De cliënten zijn kinderen en volwassenen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke en/of lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Connexxion gaat rijden voor cliënten Reinaerde | TaxiPro
Connexxion, taxibus

Connexxion gaat rijden voor cliënten Reinaerde

Zorgorganisatie Reinaerde uit Utrecht heeft besloten vervoersbedrijf Connexxion te contracteren om de ritten voor cliënten bij Reinaerde te verzorgen. Het vervoer werd voorheen altijd uitgevoerd door het inmiddels failliette Klomp Groepsvervoer. Cliënten, familieleden of verwanten kunnen er volgens de instelling op rekenen dat het halen en brengen van en naar kinderdagcentra en dagbesteding betrouwbaar en veilig doorgaat.

Annemarie Minkes, portefeuillehouder vervoer bij Reinaerde: “We zijn blij dat er gereden blijft worden, waardoor we de programma’s in de kinderdagcentra en de dagbesteding voor de cliënten kunnen voortzetten. Wij realiseren ons dat deze goede daginvulling erg belangrijk is, juist in de weken met veel bijzondere feestdagen.”

Overdracht

“We doen er nu alles aan om de overdracht goed te laten verlopen. Een wisseling van taxibedrijf brengt altijd onrust en knelpunten met zich mee. Die beperken we zoveel mogelijk. Connexxion en Reinaerde streven ernaar dat zoveel mogelijk van de huidige chauffeurs van Klomp die bekend zijn met de cliënten voor Reinaerde blijven rijden. Wij bedanken Klomp Groepsvervoer en de chauffeurs voor de goede ritten die zij afgelopen jaren hebben verzorgd”, aldus Minkes.

Afgesproken is dat de chauffeurs van Klomp Groepsvervoer nog door blijven rijden tot en met vrijdag 13 mei. Dinsdag 17 mei, de dag na Pinksteren, starten de chauffeurs van Connexxion. “Komende week bereiden we de goede overdracht naar Connexxion verder voor. De chauffeurs komen vooraf thuis persoonlijk kennismaken. Voor een goede overdracht van routes, hulpmiddelen en haal- en brengtijden wordt gezorgd”, legt Minkes uit.

Chauffeurs

Na het faillissement van Klomp Groepsvervoer heeft Reinaerde een zorgvuldige afweging gemaakt met welke vervoerder de instelling verder wil. De centrale cliëntenraad adviseerde positief op het besluit om een contract af te sluiten met de door Reinaerde gekozen vervoerder en is tevreden over de gemaakte afspraken.

“Er is voor Connexxion gekozen, omdat het bedrijf goed aan onze kwaliteitseisen voldoet en financieel stabiel is. Connexxion geeft aan met ervaren chauffeurs te werken die zich met geduld en plezier inzetten voor mensen met een beperking”, vertelt Minkes.

Beperking

935 cliënten bij Reinaerde in de provincie Utrecht maken gebruik van het georganiseerde vervoer van en naar kinderdagcentra en dagbesteding op 75 locaties. De cliënten zijn kinderen en volwassenen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke en/of lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.