regiotaxi, taxi, passagier, taxichauffeur

Kleine en lokale taxibedrijven voor regiovervoer Achterhoek

Taxibedrijven kunnen meedoen aan de aanbesteding om vanaf 1 januari 2017 het regiotaxivervoer in zeven Achterhoekse gemeenten te verzorgen. Onlangs werd al bekend dat Munckhof de regie van het personenvervoer in de regio gaat verzorgen.

De gemeenten Aalten, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Bronckhorst, Winterswijk, Berkelland en Oude IJsselstreek werken aan een nieuw systeem voor basismobiliteit. Men doet dit vanuit de wens de Achterhoek beter bereikbaar te maken met verschillende vormen van (openbaar) vervoer. Bij deze nieuwe aanpak worden de regie en uitvoering van het vervoer gesplitst.

Regiecentrale

Op de aanbesteding voor het regiotaxivervoer kunnen taxibedrijven tot 12 juli aanstaande inschrijven. De zeven gemeenten willen vooral lokale en kleine ondernemingen de kans geven om het vervoer voor hun rekening te nemen. Daarbij zullen zij worden beoordeeld op werkwijze, kwaliteit, flexibiliteit en prijs. Voertuigen en chauffeurs moeten aan dezelfde voorwaarden voldoen die gelden voor het huidige systeem, Regiotaxi Gelderland. In september zal blijken aan welke bedrijven de opdracht gegund is. Ondanks de nieuwe opzet is het streven dat er voor reizigers niets verandert.

Vorige week werd duidelijk dat Regiecentrale Munckhof uit Horst de Vervoercentrale van de basismobiliteit voor zijn rekening gaat nemen. Dat komt neer op het naar schatting plannen en verwerken van zo’n 240.000 taxiritten per jaar. Munckhof wordt verantwoordelijk voor het aannemen van de ritaanvragen, de contacten met de reiziger, het plannen en het aansturen van het vervoer, het bepalen van de capaciteitsbehoefte en het leveren van managementrapportages.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Kleine en lokale taxibedrijven voor regiovervoer Achterhoek | TaxiPro
regiotaxi, taxi, passagier, taxichauffeur

Kleine en lokale taxibedrijven voor regiovervoer Achterhoek

Taxibedrijven kunnen meedoen aan de aanbesteding om vanaf 1 januari 2017 het regiotaxivervoer in zeven Achterhoekse gemeenten te verzorgen. Onlangs werd al bekend dat Munckhof de regie van het personenvervoer in de regio gaat verzorgen.

De gemeenten Aalten, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Bronckhorst, Winterswijk, Berkelland en Oude IJsselstreek werken aan een nieuw systeem voor basismobiliteit. Men doet dit vanuit de wens de Achterhoek beter bereikbaar te maken met verschillende vormen van (openbaar) vervoer. Bij deze nieuwe aanpak worden de regie en uitvoering van het vervoer gesplitst.

Regiecentrale

Op de aanbesteding voor het regiotaxivervoer kunnen taxibedrijven tot 12 juli aanstaande inschrijven. De zeven gemeenten willen vooral lokale en kleine ondernemingen de kans geven om het vervoer voor hun rekening te nemen. Daarbij zullen zij worden beoordeeld op werkwijze, kwaliteit, flexibiliteit en prijs. Voertuigen en chauffeurs moeten aan dezelfde voorwaarden voldoen die gelden voor het huidige systeem, Regiotaxi Gelderland. In september zal blijken aan welke bedrijven de opdracht gegund is. Ondanks de nieuwe opzet is het streven dat er voor reizigers niets verandert.

Vorige week werd duidelijk dat Regiecentrale Munckhof uit Horst de Vervoercentrale van de basismobiliteit voor zijn rekening gaat nemen. Dat komt neer op het naar schatting plannen en verwerken van zo’n 240.000 taxiritten per jaar. Munckhof wordt verantwoordelijk voor het aannemen van de ritaanvragen, de contacten met de reiziger, het plannen en het aansturen van het vervoer, het bepalen van de capaciteitsbehoefte en het leveren van managementrapportages.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.