Taxi Brookhuis, taxibedrijf

Gunning Regiotaxi Twente aan Brookhuis definitief

De rechter heeft in een kort geding alle vorderingen van vervoerders Luttikhuis en Connexxion inzake Regiotaxi Twente afgewezen. Dertien Twentse gemeenten kunnen de Regiotaxi Twente nu per juli definitief gunnen aan Brookhuis personenvervoer. Voor Dinkelland was het vervoer al definitief gegund aan DVG.

Het vervoer met de Regiotaxi in Twente is daarmee na 1 juli 2016 door de gemeenten gewaarborgd, zo deelt de gemeente Twenterand mee. Voor de reizigers verandert er niets. Zij kunnen vanaf die datum op dezelfde wijze als nu hun ritten reserveren.

Brookhuis en de gemeenten kwamen begin deze week al een overbruggingsperiode van twee maanden overeen, omdat de aanvankelijke startdatum van 1 juli door alle juridische procedures niet langer haalbaar werd geacht. Nu de continuïteit voor de komende maanden is gewaarborgd, gaat de definitieve gunning waarschijnlijk per 1 september in.

Sociaal Fonds

Afgelopen maart werd het wmo-vervoer in veertien Twentse gemeenten aan drie vervoerders gegund. Connexxion won acht percelen, Luttikhuis vijf en DVG een. Op deze voorlopige gunning volgde een bezwaarperiode, waarin aan het licht kwam dat Connexxion en Luttikhuis verzuimd hadden een extra controle door Sociaal Fonds Taxi aan te vragen. Hun bedrijfsoordeel was daardoor te oud om aan de geschiktheidseisen te voldoen. En daardoor werden de contracten voor de duur van een jaar alsnog aan Brookhuis en DVG gegund: twaalf om twee percelen.

Vervolgens werd de definitieve gunning uitgesteld omdat Connexxion en Luttikhuis een kort geding aanspanden. Eind mei oordeelde de voorzieningenrechter in Overijssel al dat de inschrijving van Connexxion om de al genoemde reden terecht was uitgesloten. Op donderdag zijn ook de vorderingen van Luttikhuis afgewezen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Gunning Regiotaxi Twente aan Brookhuis definitief | TaxiPro
Taxi Brookhuis, taxibedrijf

Gunning Regiotaxi Twente aan Brookhuis definitief

De rechter heeft in een kort geding alle vorderingen van vervoerders Luttikhuis en Connexxion inzake Regiotaxi Twente afgewezen. Dertien Twentse gemeenten kunnen de Regiotaxi Twente nu per juli definitief gunnen aan Brookhuis personenvervoer. Voor Dinkelland was het vervoer al definitief gegund aan DVG.

Het vervoer met de Regiotaxi in Twente is daarmee na 1 juli 2016 door de gemeenten gewaarborgd, zo deelt de gemeente Twenterand mee. Voor de reizigers verandert er niets. Zij kunnen vanaf die datum op dezelfde wijze als nu hun ritten reserveren.

Brookhuis en de gemeenten kwamen begin deze week al een overbruggingsperiode van twee maanden overeen, omdat de aanvankelijke startdatum van 1 juli door alle juridische procedures niet langer haalbaar werd geacht. Nu de continuïteit voor de komende maanden is gewaarborgd, gaat de definitieve gunning waarschijnlijk per 1 september in.

Sociaal Fonds

Afgelopen maart werd het wmo-vervoer in veertien Twentse gemeenten aan drie vervoerders gegund. Connexxion won acht percelen, Luttikhuis vijf en DVG een. Op deze voorlopige gunning volgde een bezwaarperiode, waarin aan het licht kwam dat Connexxion en Luttikhuis verzuimd hadden een extra controle door Sociaal Fonds Taxi aan te vragen. Hun bedrijfsoordeel was daardoor te oud om aan de geschiktheidseisen te voldoen. En daardoor werden de contracten voor de duur van een jaar alsnog aan Brookhuis en DVG gegund: twaalf om twee percelen.

Vervolgens werd de definitieve gunning uitgesteld omdat Connexxion en Luttikhuis een kort geding aanspanden. Eind mei oordeelde de voorzieningenrechter in Overijssel al dat de inschrijving van Connexxion om de al genoemde reden terecht was uitgesloten. Op donderdag zijn ook de vorderingen van Luttikhuis afgewezen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.