Taxi daklicht

Regiecentrale Noordoost Friesland gegund aan Connexxion

FOTO NIET MEER GEBRUIKEN, HERKOMST ONBEKEND

De regio Noordoost Friesland heeft de regie van het doelgroepenvervoer in de regio tot eind 2020 voorlopig gegund aan Connexxion Taxi Services. De aanbesteding van het vervoer zelf staat voor eind dit jaar in de planning.

Connexxion krijgt het werk gegund op basis van zijn inschrijving, die op kwaliteit en prijs als meest gunstige is aangewezen. De colleges van de betrokken gemeenten namen dit besluit tot voorlopige gunning op 8 november jongstleden. Tot eind deze maand hebben de overige inschrijvende partijen de gelegenheid om op het voornemen tot gunning te reageren. Afhankelijk van eventuele bezwaren wordt de gunning aan Connexxion op 28 november aanstaande definitief.

Regiemodel

Noordoost Friesland bestaat in dit geval uit de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Kollummerland en Tytsjerksteradiel. Samen met de provincie Friesland werken zij aan de leefbaarheid van de regio, in dit verband door de bereikbaarheid te optimaliseren. Afgelopen april is ervoor gekozen te komen tot een regiemodel waar een private mobiliteitscentrale onderdeel van uit moet gaan maken.

Onlangs gaven ook de eilandgemeenten Ameland en Schiermonnikoog aan dat ze zich bij de mobiliteitscentrale willen aansluiten.

Vanaf 1 augustus volgend jaar wil de regio toewerken naar wat zij zelf “een toekomstvast, klantvriendelijk, solide en efficiënt doelgroepenvervoer” noemt. “Met deze nieuwe werkwijze kan de regio flexibeler inspelen op actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Bovendien ontstaat hierdoor meer ruimte voor regionale ondernemers in het vervoer”, aldus de gemeente Ferwerderadiel in een toelichting.

Beter afstem

Vanaf 1 augustus zorgt de mobiliteitscentrale ervoor dat het leerlingenvervoer, het wmo-vervoer en het kleinschalig openbaar vervoer onder de naam Opstapper beter op elkaar afgestemd worden. De centrale neemt de telefoontjes aan, plant de ritten in en zorgt ervoor dat er op het afgesproken tijdstip een auto met chauffeur voor de deur staat. Het gaat dan dus puur om de regie; de aanbesteding voor het vervoer gaat later dit jaar van start.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Regiecentrale Noordoost Friesland gegund aan Connexxion | TaxiPro
Taxi daklicht

Regiecentrale Noordoost Friesland gegund aan Connexxion

FOTO NIET MEER GEBRUIKEN, HERKOMST ONBEKEND

De regio Noordoost Friesland heeft de regie van het doelgroepenvervoer in de regio tot eind 2020 voorlopig gegund aan Connexxion Taxi Services. De aanbesteding van het vervoer zelf staat voor eind dit jaar in de planning.

Connexxion krijgt het werk gegund op basis van zijn inschrijving, die op kwaliteit en prijs als meest gunstige is aangewezen. De colleges van de betrokken gemeenten namen dit besluit tot voorlopige gunning op 8 november jongstleden. Tot eind deze maand hebben de overige inschrijvende partijen de gelegenheid om op het voornemen tot gunning te reageren. Afhankelijk van eventuele bezwaren wordt de gunning aan Connexxion op 28 november aanstaande definitief.

Regiemodel

Noordoost Friesland bestaat in dit geval uit de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Kollummerland en Tytsjerksteradiel. Samen met de provincie Friesland werken zij aan de leefbaarheid van de regio, in dit verband door de bereikbaarheid te optimaliseren. Afgelopen april is ervoor gekozen te komen tot een regiemodel waar een private mobiliteitscentrale onderdeel van uit moet gaan maken.

Onlangs gaven ook de eilandgemeenten Ameland en Schiermonnikoog aan dat ze zich bij de mobiliteitscentrale willen aansluiten.

Vanaf 1 augustus volgend jaar wil de regio toewerken naar wat zij zelf “een toekomstvast, klantvriendelijk, solide en efficiënt doelgroepenvervoer” noemt. “Met deze nieuwe werkwijze kan de regio flexibeler inspelen op actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Bovendien ontstaat hierdoor meer ruimte voor regionale ondernemers in het vervoer”, aldus de gemeente Ferwerderadiel in een toelichting.

Beter afstem

Vanaf 1 augustus zorgt de mobiliteitscentrale ervoor dat het leerlingenvervoer, het wmo-vervoer en het kleinschalig openbaar vervoer onder de naam Opstapper beter op elkaar afgestemd worden. De centrale neemt de telefoontjes aan, plant de ritten in en zorgt ervoor dat er op het afgesproken tijdstip een auto met chauffeur voor de deur staat. Het gaat dan dus puur om de regie; de aanbesteding voor het vervoer gaat later dit jaar van start.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.