Leerlingenvervoer

Dutax blijft leerlingenvervoerder Alphen-Chaam en Baarle-Nassau

Leerlingenvervoer

Dutax mag ook de komende jaren het vervoer van circa honderd leerlingen uit Alphen-Chaam en Baarle-Nassau voor zijn rekening nemen. Het gaat om contracten met een looptijd van twee jaar, met maximaal nog eens dezelfde periode in verlengingen erachteraan. 

Beide gemeenten gingen in de aanbesteding op zoek naar een taxibedrijf dat kan zorgen voor correct en veilig vervoer, efficiënte en tijdige vervoersstromen en goede communicatie met opdrachtgever, leerlingen en ouders. Op de peildatum van 20 februari van dit jaar betrof het 101 leerlingen van 25 scholen op 31 verschillende locaties. Gedurende de looptijd van de opdracht kunnen deze aantallen uiteraard veranderen.

Vanwege het feit dat de gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau een uitgestrekt gebied vormen en de scholen op redelijke afstand buiten deze gemeenten liggen, wordt als uitgangspunt een maximale individuele reistijd van 75 minuten gehanteerd.

Faillissement en doorstart

Het werk is gegund op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving op basis van de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit. Met elke gemeente is een aparte overeenkomst gesloten. Met twee jaar is de vaste looptijd van de vervoerscontracten vrij beperkt. Wel kan deze via twee verlengingen aangroeien tot vier jaar. De prijs woog voor 70 procent mee in de beoordeling. Het implementatie- en uitvoeringsplan werd voor 25 procent meegewogen, en de efficiëntie van de ritplanning voor 5 procent.

Dutax is ook de huidige vervoerder van scholieren in Alphen-Chaam en Baarle-Nassau. Dat vervoer kwam vorig jaar even in het gedrang toen het bedrijfsonderdeel van Dutax dat dit vervoer verzorgt in een faillissement terechtkwam. J.D. den Dunnen maakte echter al snel een doorstart als R.D. den Dunnen, waarmee ook de continuïteit van het leerlingenvervoer in deze en andere gemeenten gegarandeerd was.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.