TCR Vervoer

Leerlingenvervoer Raalte naar TCR

TCR Vervoer neemt het stokje over van Willemsen-De Koning als leerlingenvervoerder voor de gemeente Raalte. Het daadwerkelijke vervoer van de circa 120 kinderen gaat van start op 4 september. TCR Vervoer kwam als beste van drie inschrijvers uit de aanbesteding naar voren.

Binnen het programma voor leerlingenvervoer stimuleert de gemeente Raalte kinderen om waar mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer naar school te reizen. Voor de groep waarvoor dat geen optie is, worden taxibusjes ingezet. De zelfstandigheid en zelfredzaamheid van kinderen is iets waar gemeente en ouders al jaren op inzetten, onder meer middels het project MEE op weg. Hierin leren mensen onder begeleiding om uiteindelijk zelfstandig te reizen.

Prijs-kwaliteit

Een enorme looptijd kent het contract met TCR Vervoer aanvankelijk niet, want de overeenkomst wordt voor slechts een jaar gesloten. Wel kunnen de contracten nog drie keer met een jaar worden verlengd door de opdrachtgever. Het gaat in deze opdracht om het vervoeren van zo’n 120 leerlingen. Dat was althans de peildatum per 1 maart jongstleden, maar zoals gebruikelijk kunnen aan dergelijke aantallen geen rechten worden ontleend. Ook gezien de inzet op zelfstandig reizen kunnen de aantallen leerlingen veranderen.

De opdracht is gegund aan de inschrijver die met de beste prijs-kwaliteitverhouding op de proppen kwam. Voor de prijs kon 70 procent van de punten worden behaald. Het laagste beladen uurtarief kreeg de volle 70 punten; de andere tarieven werden hieraan gerelateerd. Als een partij bijvoorbeeld zou inschrijven met een twee keer zo hoog tarief als de laagste inschrijver, dan zou daarvoor ook slechts de helft van de 70 punten worden toegekend.

Klachten

Verder waren er punten te verdienen met het kwaliteitsplan communicatie. In totaal ging het daarbij om maximaal twintig punten, waarvan tien voor de manier van communiceren tussen chauffeurs en ouders, leerlingen en school. Voor het communicatieplan ten aanzien van de opdrachtgever konden nog eens tien punten worden verdiend. De laatste tien punten waren binnen te halen met een plan van aanpak voor de behandeling en afhandeling van klachten over het vervoer.

Wil je alles weten over actuele ontwikkelingen in het doelgroepenvervoer? Kom dan naar het Nationaal Congres Contractvervoer 2017 op 12 oktober in Expo Houten. Het volledige programma staat inmiddels online. Schrijf je nu in met vroegboekkorting en kies meteen de parallel-sessies die jij wilt bijwonen.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.