Taxibus Noot

Noot neemt activiteiten failliet Bestax over

Noot Personenvervoer (archieffoto ter illustratie). Foto: Noot

Een kleine maand nadat Bestax zijn eigen faillissement aanvroeg, neemt branchegenoot Noot de activiteiten van het bedrijf uit Amersfoort over. Noot wil de bestaande vervoerscontracten van Bestax per 1 december overnemen en zal in principe de werknemers die nog over zijn een arbeidsovereenkomst aanbieden. Dat bevestigt curator Rob Boers tegenover TaxiPro.

Eind oktober stapte de directie van Bestax zelf naar de rechter om het faillissement van het taxibedrijf aan te vragen. De taxipoot van Besseling Vervoert was door de scherpe tarieven in het doelgroepenvervoer al jaren noodlijdend. Het verliezen van enkele grote aanbestedingen maakte de situatie er alleen maar penibeler op. Teneinde de andere bedrijfsonderdelen (touringcar, koeriersdiensten en de onderhoudsgarage) gezond en toekomstbestendig te houden, werd besloten het eigen faillissement aan te vragen.

Alles overgenomen

Op dat moment was nog niet duidelijk of er wellicht een overname zou komen, of dat de activiteiten van Bestax op termijn volledig gestaakt zouden worden. Wel werd, om de kans op een overname levend te houden en de klanten niet in de steek te laten, doorgegaan met het vervoer. Nu laat de curator weten dat Noot de activiteiten van zijn failliete branchegenoot overneemt.

“Noot heeft in principe alles overgenomen. Qua materiële activa was dat niet heel veel, omdat de meeste voertuigen door Bestax werden geleased. Verder heeft Noot de debiteuren en alle vervoerscontracten overgenomen. De komende tijd moet Noot met de opdrachtgevers om tafel om te bespreken of Noot het vervoer ook echt zal continueren. Dat moet je altijd maar weer afwachten, maar dat is weer een andere kwestie dan de overname.”

Nieuwe baan

Daarnaast is er natuurlijk het personeel van Bestax. Ten tijde van het faillissement waren dat 150 medewerkers. “Intussen hebben er een heleboel mensen opgezegd. Zij hebben een nieuwe baan gevonden. Het is de bedoeling dat met deze overname een substantieel deel van de werkgelegenheid behouden blijft. In hoeverre dat lukt, hangt ook af van de mate waarin Noot daadwerkelijk de vervoersopdrachten van Bestax mag voortzetten. Maar de insteek is dat Noot de circa 50 medewerkers die nog over zijn een arbeidsovereenkomst aanbiedt.”

Lees ook: Bestax vraagt eigen faillissement aan

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

3 reacties op “Noot neemt activiteiten failliet Bestax over”

Zorg Vervoer|24.11.17|20:42

Weer zo’n veel te snel groeiende taxionderneming die de beloftes niet waar kan maken en alleen stuurt op omzetgroei. We hebben er al vele zien komen en ook weer zien gaan.

Ton van Dalfsen|25.11.17|12:19

Krijg hierbij een Klomp gevoel

P Schoenmakers|11.12.17|21:07

Noot was eerder Nood toch ?

Noot neemt activiteiten failliet Bestax over | TaxiPro
Taxibus Noot

Noot neemt activiteiten failliet Bestax over

Noot Personenvervoer (archieffoto ter illustratie). Foto: Noot

Een kleine maand nadat Bestax zijn eigen faillissement aanvroeg, neemt branchegenoot Noot de activiteiten van het bedrijf uit Amersfoort over. Noot wil de bestaande vervoerscontracten van Bestax per 1 december overnemen en zal in principe de werknemers die nog over zijn een arbeidsovereenkomst aanbieden. Dat bevestigt curator Rob Boers tegenover TaxiPro.

Eind oktober stapte de directie van Bestax zelf naar de rechter om het faillissement van het taxibedrijf aan te vragen. De taxipoot van Besseling Vervoert was door de scherpe tarieven in het doelgroepenvervoer al jaren noodlijdend. Het verliezen van enkele grote aanbestedingen maakte de situatie er alleen maar penibeler op. Teneinde de andere bedrijfsonderdelen (touringcar, koeriersdiensten en de onderhoudsgarage) gezond en toekomstbestendig te houden, werd besloten het eigen faillissement aan te vragen.

Alles overgenomen

Op dat moment was nog niet duidelijk of er wellicht een overname zou komen, of dat de activiteiten van Bestax op termijn volledig gestaakt zouden worden. Wel werd, om de kans op een overname levend te houden en de klanten niet in de steek te laten, doorgegaan met het vervoer. Nu laat de curator weten dat Noot de activiteiten van zijn failliete branchegenoot overneemt.

“Noot heeft in principe alles overgenomen. Qua materiële activa was dat niet heel veel, omdat de meeste voertuigen door Bestax werden geleased. Verder heeft Noot de debiteuren en alle vervoerscontracten overgenomen. De komende tijd moet Noot met de opdrachtgevers om tafel om te bespreken of Noot het vervoer ook echt zal continueren. Dat moet je altijd maar weer afwachten, maar dat is weer een andere kwestie dan de overname.”

Nieuwe baan

Daarnaast is er natuurlijk het personeel van Bestax. Ten tijde van het faillissement waren dat 150 medewerkers. “Intussen hebben er een heleboel mensen opgezegd. Zij hebben een nieuwe baan gevonden. Het is de bedoeling dat met deze overname een substantieel deel van de werkgelegenheid behouden blijft. In hoeverre dat lukt, hangt ook af van de mate waarin Noot daadwerkelijk de vervoersopdrachten van Bestax mag voortzetten. Maar de insteek is dat Noot de circa 50 medewerkers die nog over zijn een arbeidsovereenkomst aanbiedt.”

Lees ook: Bestax vraagt eigen faillissement aan

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

3 reacties op “Noot neemt activiteiten failliet Bestax over”

Zorg Vervoer|24.11.17|20:42

Weer zo’n veel te snel groeiende taxionderneming die de beloftes niet waar kan maken en alleen stuurt op omzetgroei. We hebben er al vele zien komen en ook weer zien gaan.

Ton van Dalfsen|25.11.17|12:19

Krijg hierbij een Klomp gevoel

P Schoenmakers|11.12.17|21:07

Noot was eerder Nood toch ?