schooltaxi, taxibus, leerlingenvervoer

Leerlingenvervoer uitgebreid voor kinderen statushouders

Kinderen van statushouders in de gemeente De Fryske Marren hebben voortaan ook recht op leerlingenvervoer naar de Taalklas. De Taalklas is een voorziening waar kinderen van statushouders gedurende enkele dagdelen per week naartoe kunnen om Nederlands te leren. Dat heeft het college in deze gemeente onlangs bepaald.

Het college van de Friese gemeenschap vindt deze Taalklas erg belangrijk en ziet dit als een verlengstuk van het bestaande onderwijspakket. Daarom kunnen statushouders ook voor het vervoer richting deze Taalklas aanspraak maken op dit aanvullende leerlingenvervoer. Ouders kunnen hier alleen aanspraak op maken als ze buiten de dorpskern van Joure wonen en de kinderen dus niet zelfstandig naar de les kunnen reizen.

Duur

Volgens het college in de Friese gemeente zijn de ouders van deze kinderen vaak niet in staat om hun kinderen een aantal dagdelen per week naar deze taalklas in Joure te brengen. Daarom kunnen zij maximaal vier dagdelen hun kinderen gebruik laten maken op dit aanvullende leerlingenvervoer. Kinderen hebben hier maximaal twee jaar recht hebben, maar het college kan later besluiten om de periode per kind te verlengen.

De maatregel is halverwege juli ingegaan. Het vervoer is alleen aan te vragen door mensen met een geldende verblijfsstatus, die niet in de dorpskern van Joure wonen en niet in staat zijn om hun kinderen naar de Taalles te brengen. Tot nog toe maken ongeveer vijftien kinderen gebruik van het aanvullend leerlingenvervoer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Leerlingenvervoer uitgebreid voor kinderen statushouders | TaxiPro
schooltaxi, taxibus, leerlingenvervoer

Leerlingenvervoer uitgebreid voor kinderen statushouders

Kinderen van statushouders in de gemeente De Fryske Marren hebben voortaan ook recht op leerlingenvervoer naar de Taalklas. De Taalklas is een voorziening waar kinderen van statushouders gedurende enkele dagdelen per week naartoe kunnen om Nederlands te leren. Dat heeft het college in deze gemeente onlangs bepaald.

Het college van de Friese gemeenschap vindt deze Taalklas erg belangrijk en ziet dit als een verlengstuk van het bestaande onderwijspakket. Daarom kunnen statushouders ook voor het vervoer richting deze Taalklas aanspraak maken op dit aanvullende leerlingenvervoer. Ouders kunnen hier alleen aanspraak op maken als ze buiten de dorpskern van Joure wonen en de kinderen dus niet zelfstandig naar de les kunnen reizen.

Duur

Volgens het college in de Friese gemeente zijn de ouders van deze kinderen vaak niet in staat om hun kinderen een aantal dagdelen per week naar deze taalklas in Joure te brengen. Daarom kunnen zij maximaal vier dagdelen hun kinderen gebruik laten maken op dit aanvullende leerlingenvervoer. Kinderen hebben hier maximaal twee jaar recht hebben, maar het college kan later besluiten om de periode per kind te verlengen.

De maatregel is halverwege juli ingegaan. Het vervoer is alleen aan te vragen door mensen met een geldende verblijfsstatus, die niet in de dorpskern van Joure wonen en niet in staat zijn om hun kinderen naar de Taalles te brengen. Tot nog toe maken ongeveer vijftien kinderen gebruik van het aanvullend leerlingenvervoer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.