Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages

Leerlingenvervoer PlusOV beter gestart, Valleihopper hoopt hetzelfde

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

Vorig jaar kenden de vervoerssystemen PlusOV en Valleihopper los van elkaar een slechte start met het leerlingenvervoer. PlusOV is deze week naar het zich laat aanzien veel beter uit de startblokken gekomen. In de regio FoodValley is er vol op ingezet om volgende week zo foutloos mogelijk met het leerlingenvervoer te beginnen.

PlusOV verzorgt sinds begin vorig jaar het doelgroepenvervoer in negen gemeenten, waaronder Apeldoorn, Zutphen en Deventer. Toen een jaar geleden onder meer het leerlingenvervoer en dagbestedingsvervoer van de meeste van deze gemeenten instroomde, ging dat verre van goed. Vooral in het leerlingenvervoer werden er veel ritten te laat, niet of niet op de juiste manier uitgevoerd.

Achteraf bleek er in de aansturing, organisatie en techniek van alles mis te zijn. Langzaam maar zeker werden er allerlei verbeteringen doorgevoerd. Onlangs kwam naar buiten dat PlusOV zijn zaakjes goed op orde lijkt te hebben. Begin deze week volgde een spannend moment: de start van het nieuwe schooljaar, en dus ook van het leerlingenvervoer. Omroep Gelderland, dat afgelopen jaar een heel dossier over het onderwerp aanlegde, constateert dat de start vooralsnog een stuk beter lijkt te zijn verlopen dan vorig jaar.

Onenigheid

Dat hoopt men over een week ook in de regio FoodValley te kunnen zeggen. De instroom van het leerlingenvervoer in de Valleihopper verliep daar zo moeizaam, dat een aantal gemeenten de regie weer weghaalde bij Transvision. Vervolgens ontstond er in het openbaar onenigheid tussen de regievoerder, de vervoerder en de opdrachtgever. Uiteindelijk werd de tijdelijke oplossing permanent: de regie en het vervoer liggen tot het einde van de contractperiode bij dezelfde partij.

Het beheerbureau van de regio FoodValley laat het AD weten dat van de fouten van vorig jaar is geleerd en dat alles op alles is gezet om ze dit jaar te voorkomen. De ritten zijn bemand en chauffeurs hebben waar mogelijk kennisgemaakt met de scholieren de ze gaan vervoeren. Ook zij  de routes bekend en werkt de software naar behoren, verzekert FoodValley. Een klein deel van het leerlingenvervoer is al gestart en dit is op twee meldingen na goed verlopen. Vanaf maandag zal blijken of ook de rest van het leerlingenvervoer dat niveau haalt.

Op donderdag 11 oktober worden deelnemers aan het Nationaal Congres Contractvervoer helemaal bijgepraat over aanbestedingen en doelgroepenvervoer in Nederland. Bekijk hier het volledige programma. U kunt zich aanmelden via de site van het evenement.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Leerlingenvervoer PlusOV beter gestart, Valleihopper hoopt hetzelfde | TaxiPro
Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages

Leerlingenvervoer PlusOV beter gestart, Valleihopper hoopt hetzelfde

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

Vorig jaar kenden de vervoerssystemen PlusOV en Valleihopper los van elkaar een slechte start met het leerlingenvervoer. PlusOV is deze week naar het zich laat aanzien veel beter uit de startblokken gekomen. In de regio FoodValley is er vol op ingezet om volgende week zo foutloos mogelijk met het leerlingenvervoer te beginnen.

PlusOV verzorgt sinds begin vorig jaar het doelgroepenvervoer in negen gemeenten, waaronder Apeldoorn, Zutphen en Deventer. Toen een jaar geleden onder meer het leerlingenvervoer en dagbestedingsvervoer van de meeste van deze gemeenten instroomde, ging dat verre van goed. Vooral in het leerlingenvervoer werden er veel ritten te laat, niet of niet op de juiste manier uitgevoerd.

Achteraf bleek er in de aansturing, organisatie en techniek van alles mis te zijn. Langzaam maar zeker werden er allerlei verbeteringen doorgevoerd. Onlangs kwam naar buiten dat PlusOV zijn zaakjes goed op orde lijkt te hebben. Begin deze week volgde een spannend moment: de start van het nieuwe schooljaar, en dus ook van het leerlingenvervoer. Omroep Gelderland, dat afgelopen jaar een heel dossier over het onderwerp aanlegde, constateert dat de start vooralsnog een stuk beter lijkt te zijn verlopen dan vorig jaar.

Onenigheid

Dat hoopt men over een week ook in de regio FoodValley te kunnen zeggen. De instroom van het leerlingenvervoer in de Valleihopper verliep daar zo moeizaam, dat een aantal gemeenten de regie weer weghaalde bij Transvision. Vervolgens ontstond er in het openbaar onenigheid tussen de regievoerder, de vervoerder en de opdrachtgever. Uiteindelijk werd de tijdelijke oplossing permanent: de regie en het vervoer liggen tot het einde van de contractperiode bij dezelfde partij.

Het beheerbureau van de regio FoodValley laat het AD weten dat van de fouten van vorig jaar is geleerd en dat alles op alles is gezet om ze dit jaar te voorkomen. De ritten zijn bemand en chauffeurs hebben waar mogelijk kennisgemaakt met de scholieren de ze gaan vervoeren. Ook zij  de routes bekend en werkt de software naar behoren, verzekert FoodValley. Een klein deel van het leerlingenvervoer is al gestart en dit is op twee meldingen na goed verlopen. Vanaf maandag zal blijken of ook de rest van het leerlingenvervoer dat niveau haalt.

Op donderdag 11 oktober worden deelnemers aan het Nationaal Congres Contractvervoer helemaal bijgepraat over aanbestedingen en doelgroepenvervoer in Nederland. Bekijk hier het volledige programma. U kunt zich aanmelden via de site van het evenement.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.