Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages

Apeldoorn stopt met leerlingenvervoer door PlusOV

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

Apeldoorn haalt zijn leerlingenvervoer vanaf 1 januari 2019 weg bij vervoersysteem PlusOV. Dat heeft de verantwoordelijke wethouder, Nathan Stukker, bekendgemaakt in een raadsvergadering. Opvallend genoeg is Stukker namens de gemeente Apeldoorn ook bestuursvoorzitter van PlusOV.

PlusOV ging in januari 2017 van start. Met de invoering van het leerlingenvervoer in augustus van dat jaar ging er veel mis. Na een uitgebreid onderzoek en een plan van aanpak werd voor dit schooljaar beterschap beloofd. Beter dan vorig jaar ging het wel, maar goed genoeg is het volgens betrokkenen nog op geen enkel moment geweest. Recent kwamen de vervoerders en PlusOV ook nog met elkaar in conflict over de schuldvraag.

Alle negen gemeentes die hun doelgroepenvervoer via PlusOV laten verlopen, zijn met een wethouder in het bestuur vertegenwoordigd. Binnen dat geheel is Nathan Stukker sinds enkele maanden bestuursvoorzitter. Juist hij meldt nu als eerste wethouder dat het leerlingenvervoer van zijn gemeente niet meer onder PlusOV moet vallen. Binnenkort zullen ook de andere gemeentes hier een besluit over nemen.

Allemaal ontevreden

Hij deed die uitspraak tijdens een vergadering van de gemeenteraad, meldt Omroep Gelderland. Daarin was ook een dialoog voorzien tussen de raad en gebruikers, maar ook chauffeurs. De raad sprak met tien ouders en chauffeurs en ze waren allemaal ontevreden, waarbij de emoties soms hoog opliepen. Nog los van het niet gladjes verlopende vervoer is het vooral de slechte communicatie die PlusOV wordt aangewreven.

Mede op deze basis trekt Apeldoorn dus de stekker uit het vervoer van scholieren door PlusO. Over een paar weken komt Stukker met een plan over hoe hij het leerlingenvervoer vanaf 1 januari 2019 buiten PlusOV om wil gaan regelen. Volgens hem is het systeem te groot en staat het te ver van de mensen af. Het regiotaxivervoer kan wat de wethouder betreft wel bij PlusOV blijven. Of de andere acht gemeenten ook (deels) stoppen met PlusOV moet voor 1 november duidelijk worden.

Reactie

Jan Akerboom, directeur van PlusOV, reageert als volgt: “PlusOV vindt het op de eerste plaats heel jammer dat gemeenten besluiten om te stoppen met het leerlingenvervoer. Het is een politieke keuze die aan de gemeentes is. PlusOV blijft zich 100 procent inzetten voor het vervoer van onze reizigers en om dat zo goed mogelijk te laten verlopen. Het leerlingenvervoer voor alle gemeentes loopt nog door tot eind juli 2019. Als de besluitvorming bij alle gemeentes achter de rug is kan ik pas iets zeggen over het vervolg. Ik wacht dus eerst alle besluitvorming bij de andere gemeenten af. Dat is aan de gemeentes, dus daar wil ik vanuit PlusOV niet op vooruit lopen.”

Lees ook: Vervoerders waarschuwden meer dan eens voor problemen met PlusOV

Het Nationaal Congres Contractvervoer staat in het teken van oplossingen en innovaties voor het Nederlandse doelgroepenvervoer. Bekijk het uitgebreide programma en meld u vervolgens aan voor deelname, want het congres vindt al over minder dan twee weken plaats in Expo Houten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Apeldoorn stopt met leerlingenvervoer door PlusOV”

Ton van Dalfsen|29.09.18|12:38

De plaatselijke taxibedrijven het leerlingenvervoer laten uitvoeren tegen een redelijk winstgevend tarief. Net als vroeger voor die achtelijke europeese aanbestedingen. Toen ging al het vervoer 100% goed. Noemen we dit nu niet onderhands aanbesteden? GUN JE EIGEN PLAATSELIJKE TAXIBEDRIJVEN HET BROOD OP DE PLANK

Apeldoorn stopt met leerlingenvervoer door PlusOV | TaxiPro
Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages

Apeldoorn stopt met leerlingenvervoer door PlusOV

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

Apeldoorn haalt zijn leerlingenvervoer vanaf 1 januari 2019 weg bij vervoersysteem PlusOV. Dat heeft de verantwoordelijke wethouder, Nathan Stukker, bekendgemaakt in een raadsvergadering. Opvallend genoeg is Stukker namens de gemeente Apeldoorn ook bestuursvoorzitter van PlusOV.

PlusOV ging in januari 2017 van start. Met de invoering van het leerlingenvervoer in augustus van dat jaar ging er veel mis. Na een uitgebreid onderzoek en een plan van aanpak werd voor dit schooljaar beterschap beloofd. Beter dan vorig jaar ging het wel, maar goed genoeg is het volgens betrokkenen nog op geen enkel moment geweest. Recent kwamen de vervoerders en PlusOV ook nog met elkaar in conflict over de schuldvraag.

Alle negen gemeentes die hun doelgroepenvervoer via PlusOV laten verlopen, zijn met een wethouder in het bestuur vertegenwoordigd. Binnen dat geheel is Nathan Stukker sinds enkele maanden bestuursvoorzitter. Juist hij meldt nu als eerste wethouder dat het leerlingenvervoer van zijn gemeente niet meer onder PlusOV moet vallen. Binnenkort zullen ook de andere gemeentes hier een besluit over nemen.

Allemaal ontevreden

Hij deed die uitspraak tijdens een vergadering van de gemeenteraad, meldt Omroep Gelderland. Daarin was ook een dialoog voorzien tussen de raad en gebruikers, maar ook chauffeurs. De raad sprak met tien ouders en chauffeurs en ze waren allemaal ontevreden, waarbij de emoties soms hoog opliepen. Nog los van het niet gladjes verlopende vervoer is het vooral de slechte communicatie die PlusOV wordt aangewreven.

Mede op deze basis trekt Apeldoorn dus de stekker uit het vervoer van scholieren door PlusO. Over een paar weken komt Stukker met een plan over hoe hij het leerlingenvervoer vanaf 1 januari 2019 buiten PlusOV om wil gaan regelen. Volgens hem is het systeem te groot en staat het te ver van de mensen af. Het regiotaxivervoer kan wat de wethouder betreft wel bij PlusOV blijven. Of de andere acht gemeenten ook (deels) stoppen met PlusOV moet voor 1 november duidelijk worden.

Reactie

Jan Akerboom, directeur van PlusOV, reageert als volgt: “PlusOV vindt het op de eerste plaats heel jammer dat gemeenten besluiten om te stoppen met het leerlingenvervoer. Het is een politieke keuze die aan de gemeentes is. PlusOV blijft zich 100 procent inzetten voor het vervoer van onze reizigers en om dat zo goed mogelijk te laten verlopen. Het leerlingenvervoer voor alle gemeentes loopt nog door tot eind juli 2019. Als de besluitvorming bij alle gemeentes achter de rug is kan ik pas iets zeggen over het vervolg. Ik wacht dus eerst alle besluitvorming bij de andere gemeenten af. Dat is aan de gemeentes, dus daar wil ik vanuit PlusOV niet op vooruit lopen.”

Lees ook: Vervoerders waarschuwden meer dan eens voor problemen met PlusOV

Het Nationaal Congres Contractvervoer staat in het teken van oplossingen en innovaties voor het Nederlandse doelgroepenvervoer. Bekijk het uitgebreide programma en meld u vervolgens aan voor deelname, want het congres vindt al over minder dan twee weken plaats in Expo Houten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Apeldoorn stopt met leerlingenvervoer door PlusOV”

Ton van Dalfsen|29.09.18|12:38

De plaatselijke taxibedrijven het leerlingenvervoer laten uitvoeren tegen een redelijk winstgevend tarief. Net als vroeger voor die achtelijke europeese aanbestedingen. Toen ging al het vervoer 100% goed. Noemen we dit nu niet onderhands aanbesteden? GUN JE EIGEN PLAATSELIJKE TAXIBEDRIJVEN HET BROOD OP DE PLANK