Staking. Foto: Venema Media

Staking taxichauffeurs tegen vrijwilligers in volle gang

Staking. Foto: Venema Media

Tientallen taxichauffeurs staakten afgelopen vrijdag in Hoogezand tegen de plannen van de gemeente Midden-Groningen om het wmo-vervoer deels door vrijwilligers te laten verzorgen.

De taxichauffeurs van De Grooth/TCS maken zich zorgen om hun werkgelegenheid. Wethouder Peter Verschuren wil zo’n 300.000 euro besparen door het wmo-vervoer van en naar ziekenhuizen niet meer door taxibedrijven te laten verzorgen, maar door vrijwilligers. Dit is tegen het zere been van de taxisector, die samen met FNV Taxi in actie is gekomen tegen de plannen.

Ultimatum verlopen

Dat gebeurde nadat eerder gesprekken met de wethouder vastliepen. Vervolgens verliep ook een ultimatum aan de wethouder om van zijn plannen af te zien. Daarom staakten de de tientallen taxichauffeurs vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur, waarbij een deel van het wmo-vervoer dus niet werd verzorgd.

Staking. Foto: Venema Media

Foto’s: Venema Media

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Staking taxichauffeurs tegen vrijwilligers in volle gang”

Michèl Matser|04.12.18|22:41

Vandaag vernomen waar men die 3 ton bezuiniging voor nodig heeft: Een nieuw gemeentehuis van 28 miljoen!!! …. over de ruggen van mensen die vervoer naar het ziekenhuis nodig hebben en chauffeurs die dit op een professionele manier kunnen en zouden moeten doen. Schande!!!

Marja Vellema Monsma|06.12.18|18:09

Ik zou me schamen als gemeentelijk ambtenaar

Staking taxichauffeurs tegen vrijwilligers in volle gang | TaxiPro
Staking. Foto: Venema Media

Staking taxichauffeurs tegen vrijwilligers in volle gang

Staking. Foto: Venema Media

Tientallen taxichauffeurs staakten afgelopen vrijdag in Hoogezand tegen de plannen van de gemeente Midden-Groningen om het wmo-vervoer deels door vrijwilligers te laten verzorgen.

De taxichauffeurs van De Grooth/TCS maken zich zorgen om hun werkgelegenheid. Wethouder Peter Verschuren wil zo’n 300.000 euro besparen door het wmo-vervoer van en naar ziekenhuizen niet meer door taxibedrijven te laten verzorgen, maar door vrijwilligers. Dit is tegen het zere been van de taxisector, die samen met FNV Taxi in actie is gekomen tegen de plannen.

Ultimatum verlopen

Dat gebeurde nadat eerder gesprekken met de wethouder vastliepen. Vervolgens verliep ook een ultimatum aan de wethouder om van zijn plannen af te zien. Daarom staakten de de tientallen taxichauffeurs vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur, waarbij een deel van het wmo-vervoer dus niet werd verzorgd.

Staking. Foto: Venema Media

Foto’s: Venema Media

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Staking taxichauffeurs tegen vrijwilligers in volle gang”

Michèl Matser|04.12.18|22:41

Vandaag vernomen waar men die 3 ton bezuiniging voor nodig heeft: Een nieuw gemeentehuis van 28 miljoen!!! …. over de ruggen van mensen die vervoer naar het ziekenhuis nodig hebben en chauffeurs die dit op een professionele manier kunnen en zouden moeten doen. Schande!!!

Marja Vellema Monsma|06.12.18|18:09

Ik zou me schamen als gemeentelijk ambtenaar