Rolstoelbus

Aanbesteding wmo-vervoer Den Helder mislukt

Bron: TaxiPro (VK)

De aanbesteding van het wmo-vervoer in de gemeente Den Helder is op een mislukking uitgedraaid. Er hebben zich geen taxibedrijven voor de opdracht ingeschreven. Dit zou vooral komen door de lage geboden vergoedingen.

Dat meldt Den Helder Actueel. Vervoerders konden alleen inschrijven indien ze maximaal 1,50 euro per gereden kilometer zouden rekenen. Ook van voorrijkosten mocht geen sprake zijn. Daarnaast eiste de gemeenten van inschrijver dat ze over het TX-keurmerk beschikken, maar dat zou in de regio voor slechts een enkel bedrijf gelden. Hoe dan ook schreef niemand zich voor het werk in en is het dus ook niet gegund.

Eerst in overleg

Het vervoer wordt nu nog door meerdere bedrijven gedaan, maar de gemeente wil met één partij gaan werken. Daar is qua aanbesteding dus wel een tweede poging voor nodig. Om te zorgen dat die niet weer zonder inschrijvers eindigt, gaat de gemeente eerst met vervoersbedrijven in overleg om na te gaan waarom zij niet hebben ingeschreven.

Intussen is het wel nodig dat de contracten met de huidige vervoerders met enkele maanden worden verlengd, want een nieuwe aanbesteding is niet voor 1 januari 2020 afgerond en dan lopen de huidige contracten af.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

5 reacties op “Aanbesteding wmo-vervoer Den Helder mislukt”

Rudie Elmio|28.10.19|13:37

Hoera sat is de eerste

Fitzgerald Van Zurk|28.10.19|16:15

Tja wat wil je wel 100.000den naar een nieuw gemeente huis en niet een dubbeltje over hebben voor WMO vervoer.
Typisch weer gemeente Den Helder.

Henk de Vries|29.10.19|10:23

Wat zijn dat nou voor dromers die dat bedenken.Geen 1 bedrijf kan daar financieel mee weg komen tenzij je zo groot bent en de wmo als verliespost neemt.Alles in de taxi branche bij aanbestedingen moet bijna voor niets.Zoals is het leerlingenvervoer en nu de wmo.Ik ben taxi chauffeur en begrijp er al jaren niets meer van.Hoeveel x ik niet van bedrijf veranderd ben omdat de ander goedkoper is.

Roel Sannes|31.10.19|12:48

Laat men maar niet over zich heen lopen qua taxibedrijven want de bedragen waar de gemeente mee wil werken kunnen helemaal niet. Men wil zeker graag dat een bedrijf weer snel failliet gaat en dan hebben we gelijk weer een probleem. Het is trouwens helemaal niet zo gek dat er nu diverse bedrijven rijden voor het wmo vervoer. Dan heeft iedereen wat en blijft de boel gewoon draaien.

Don Vandijk|28.11.19|10:56

Haha, en dan vragen zij zich af waarom bedrijven niet inschrijven! Betalen moeten jullie! Als taxibedrijven nou eens collectief afspreken alleen te rijden voor ‘grote’ bedragen, dan zal de branche er denk ik een stuk beter van worden.

Hoog tijd dat gemeentes met belachelijke eisen (zoals bijvoorbeeld elektrisch rijden) worden afgestraft.