Rolstoelbus

Gemeente Buren maakt meereizen begeleider wmo-vervoer makkelijker

Foto: iStock / Caboclin onbeperkt gebruik)

In de gemeente Buren mogen begeleiders van mensen die het wmo-vervoer gebruiken voortaan meereizen tegen het gereduceerde wmo-tarief. Daarmee wil de gemeente het voor de daadwerkelijke gebruikers nog makkelijker maken om op deze manier te reizen.

Het wmo-vervoer valt in de Gelderse gemeente onder vervoersysteem Versis, dat voor de hele regio Rivierenland in het leven geroepen is. Als de gemeente constateert dat om medische redenen een begeleider noodzakelijk is, dan is de houder van de wmo-pas verplicht om samen met deze begeleider te reizen. De gemeente kan echter constateren dat begeleiding van iemand uit het eigen sociale netwerk wenselijk is, waarna hier een indicatie voor afgegeven kan worden. Deze begeleider kan dan tegen hetzelfde tarief reizen als de daadwerkelijke gebruiker van het vervoer.

Lagere drempel

Demissionair wethouder Daan Russchen zegt het volgende over de genomen maatregel: “De drempel om de deur uit te komen, sociale contacten te onderhouden en een zinvolle daginvulling te hebben, maken we zo wat lager. Dit is vooral heel belangrijk voor ouderen die eenzaamheid ervaren.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.