Rolstoelbus

Gemeente Buren maakt meereizen begeleider wmo-vervoer makkelijker

In de gemeente Buren mogen begeleiders van mensen die het wmo-vervoer gebruiken voortaan meereizen tegen het gereduceerde wmo-tarief. Daarmee wil de gemeente het voor de daadwerkelijke gebruikers nog makkelijker maken om op deze manier te reizen.

Het wmo-vervoer valt in de Gelderse gemeente onder vervoersysteem Versis, dat voor de hele regio Rivierenland in het leven geroepen is. Als de gemeente constateert dat om medische redenen een begeleider noodzakelijk is, dan is de houder van de wmo-pas verplicht om samen met deze begeleider te reizen. De gemeente kan echter constateren dat begeleiding van iemand uit het eigen sociale netwerk wenselijk is, waarna hier een indicatie voor afgegeven kan worden. Deze begeleider kan dan tegen hetzelfde tarief reizen als de daadwerkelijke gebruiker van het vervoer.

Lagere drempel

Demissionair wethouder Daan Russchen zegt het volgende over de genomen maatregel: “De drempel om de deur uit te komen, sociale contacten te onderhouden en een zinvolle daginvulling te hebben, maken we zo wat lager. Dit is vooral heel belangrijk voor ouderen die eenzaamheid ervaren.”

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.