Taxiwerq, leerlingenvervoer

Gemeente Halderberge ziet af van opstapplaatsen leerlingenvervoer

Het plan om leerlingen in Halderberge niet langer thuis met taxibusjes op te halen is definitief van de baan. Het concept om met gemeenschappelijke opstapplaatsen te gaan werken viel bij veel ouders helemaal verkeerd.

Het betreft een idee van vervoersbedrijf De Groen dat in de aanbesteding voor het vervoer werd geformuleerd. Vanaf diverse opstaplocaties zouden de busjes met leerlingen dan naar de verschillende onderwijsinstellingen rijden. De Groen won de aanbesteding en dus werden er voorbereidingen getroffen om de ‘bushaltes’ voor leerlingenvervoer te realiseren. Maar de ouders van de leerlingen zagen dat niet zitten, meldt BN DeStem. Hun kinderen reizen niet voor niets met de taxi naar school en de verplaatsing van huis naar de opstapplaats brengt dan weer extra uitdagingen en risico’s met zich mee.

Uitstel en afstel

De ouders kwamen dan ook in actie en begonnen handtekeningen tegen het plan in te zamelen. Al snel liet de verantwoordelijke wethouder weten dat de opstappunten er waarschijnlijk niet zouden komen. Eerst werd het plan met een jaar uitgesteld, maar vervolgens kwam daar afstel van. De bezwaren die ouders tijdens een informatieavond deelden gaven daarbij de doorslag. Dit betekent dat de ritten gewoon vanaf de 48 huisadressen worden gereden en dat de kinderen daar aan het einde van de schooldag ook weer worden afgezet.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.