Leerling met rugzak. Foto: iStock / surasaki

Mogelijk weer rechtszaak om leerlingenvervoer Veldhoven

Leerling met rugzak. Foto: iStock / surasaki (onbeperkt gebruik)

De gemeente Veldhoven en Taxibedrijf Van Gerwen zijn het nog steeds niet met elkaar eens over het leerlingenvervoer. Van Gerwen eist een schadevergoeding van bijna 270.000 euro en verwacht daarvoor naar de rechter te moeten stappen.

Dat zou dan voor de tweede keer zijn in dit dossier. Tijdens een kort geding in mei 2019 bleken de beide partijen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Van Gerwen erkende een moeizame start maar gaf ook aan de problemen snel te hebben opgelost. De gemeente dacht daar heel anders over en wilde de in haar ogen structurele problemen oplossen door zich van de vervoerder te ontdoen. Die spande echter een kort geding aan, en met succes. Volgens de rechter had de gemeente niet aangetoond dat Van Gerwen als leerlingenvervoerder slecht werk leverde.

Kosten en imagoschade

De gemeente nam daar in juridische zin genoegen mee: er volgde geen bodemprocedure. Maar de verwijten aan het adres van de vervoerder bleven uitgesproken worden, tot ergernis van die laatste. Van Gerwen claimt nu bij de gemeente 268.000 euro voor juridische kosten en imagoschade, meldt het Eindhovens Dagblad. De gemeente wil daar weinig van weten en de deadline om daarop te reageren is onlangs verlengd. Directeur Marco van Gerwen heeft er echter weinig vertrouwen in dat dit iets oplevert en verwacht opnieuw de gang naar de rechter te moeten maken.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Mogelijk weer rechtszaak om leerlingenvervoer Veldhoven | TaxiPro
Leerling met rugzak. Foto: iStock / surasaki

Mogelijk weer rechtszaak om leerlingenvervoer Veldhoven

Leerling met rugzak. Foto: iStock / surasaki (onbeperkt gebruik)

De gemeente Veldhoven en Taxibedrijf Van Gerwen zijn het nog steeds niet met elkaar eens over het leerlingenvervoer. Van Gerwen eist een schadevergoeding van bijna 270.000 euro en verwacht daarvoor naar de rechter te moeten stappen.

Dat zou dan voor de tweede keer zijn in dit dossier. Tijdens een kort geding in mei 2019 bleken de beide partijen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Van Gerwen erkende een moeizame start maar gaf ook aan de problemen snel te hebben opgelost. De gemeente dacht daar heel anders over en wilde de in haar ogen structurele problemen oplossen door zich van de vervoerder te ontdoen. Die spande echter een kort geding aan, en met succes. Volgens de rechter had de gemeente niet aangetoond dat Van Gerwen als leerlingenvervoerder slecht werk leverde.

Kosten en imagoschade

De gemeente nam daar in juridische zin genoegen mee: er volgde geen bodemprocedure. Maar de verwijten aan het adres van de vervoerder bleven uitgesproken worden, tot ergernis van die laatste. Van Gerwen claimt nu bij de gemeente 268.000 euro voor juridische kosten en imagoschade, meldt het Eindhovens Dagblad. De gemeente wil daar weinig van weten en de deadline om daarop te reageren is onlangs verlengd. Directeur Marco van Gerwen heeft er echter weinig vertrouwen in dat dit iets oplevert en verwacht opnieuw de gang naar de rechter te moeten maken.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.