Munckhof

Munckhof krijgt leerlingenvervoer in vier gemeenten gegund

Munckhof Taxi heeft een contract gewonnen voor het leerlingenvervoer in de gemeenten Barneveld, Nijkerk, Renswoude en Scherpenzeel. Dit contract gaat in op 1 augustus en loopt ten minste tot het einde van het schooljaar 2024-2025, met een optie om het contract drie keer te verlengen.

Munckhof wordt verantwoordelijk voor de ritaanname, planning en uitvoering van het vervoer. De vier Gelderse gemeenten hebben wel gekozen voor een meer directe regie op de planning en uitvoering van het leerlingenvervoer. Via een gezamenlijke aanbesteding kwam het taxibedrijf Munckhof Taxi BV als beste uit de bus.

Beter, efficiënter en duurzamer

De gemeenten hebben ervoor gekozen om het leerlingenvervoer in de Regio Foodvalley niet als geheel aan te besteden. Het is opgesplitst in drie clusters, volgens de gemeenten omdat het routevervoer op die manier beter en efficiënter kan worden georganiseerd.

Het duurzaam uitvoeren van het vervoer is een belangrijk onderdeel in de aanbesteding. Jos Poortinga, directeur Munckhof Taxi BV, licht toe: “Zowel de gemeenten als Munckhof hechten veel waarde aan duurzaamheid. Het is dan ook een onderdeel waar we hoog op hebben gescoord. Gedurende de looptijd van het contract zal het aandeel elektrische voertuigen en waterstofvoertuigen oplopen tot 70 procent van de ritten.

Lees ook:

Opdrachtgevers hebben oog voor financiële situatie vervoerders

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.