Valleihopper

Barneveld neemt beheerbureau Valleihopper over van Regio Foodvalley

Foto: nieuwsbericht website Regio Foodvalley

De gemeente Barneveld neemt per 1 januari het beheerbureau van regiotaxi Valleihopper over van de Regio Foodvalley. Volgens de acht betrokken gemeenten is dat samenwerkingsverband niet bij uitstek geschikt om doelgroepenvervoer goed te faciliteren.

Dat schrijft de Barneveldse Krant. Het samenwerkingverband betreft de gemeenten Barneveld, Nijkerk, Ede, Scherpenzeel, Renswoude, Veenendaal, Wageningen en Rhenen. Met ingang van 2017 werd de aansturing van het doelgroepenvervoer overgedragen aan de Regio Foodvalley, omdat dit toen de meest logische stap was. Maar in de praktijk bleek de regio-organisatie niet optimaal op deze taak te zijn toegerust. Regio Foodvalley is er vooral op gericht om het vestigingsklimaat in de agri-sector te verbeteren en daar past een taak als het toezien op de regiotaxi niet bij.

Kosten evenredig verdeeld

Barneveld toonde zich bereid het stokje namens alle betrokken gemeenten over te nemen. Er komt een nieuwe gemeenschappelijke regeling en daarmee moeten de acht gemeenteraden instemmen. De kosten worden evenredig over de gemeenten verdeeld, waarbij ze allemaal een vast bedrag betalen, aangevuld met een bedrag per gereden rit. Voor het vraagafhankelijke vervoer blijft de naam Valleihopper van kracht. Het leerlingenvervoer dat eerder ook onder die vlag werd gereden, is door aanzienlijke problemen in de afgelopen jaren inmiddels anders georganiseerd.

Alles weten over de impact van corona op het doelgroepenvervoer nu en in de toekomst? Neem dan deel aan het Nationaal Congres Contractvervoer op 8 oktober. Deelnemen kan fysiek in de coronaproof congreszaal in Expo Houten, maar tegen een gereduceerd tarief ook online.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Barneveld neemt beheerbureau Valleihopper over van Regio Foodvalley | TaxiPro
Valleihopper

Barneveld neemt beheerbureau Valleihopper over van Regio Foodvalley

Foto: nieuwsbericht website Regio Foodvalley

De gemeente Barneveld neemt per 1 januari het beheerbureau van regiotaxi Valleihopper over van de Regio Foodvalley. Volgens de acht betrokken gemeenten is dat samenwerkingsverband niet bij uitstek geschikt om doelgroepenvervoer goed te faciliteren.

Dat schrijft de Barneveldse Krant. Het samenwerkingverband betreft de gemeenten Barneveld, Nijkerk, Ede, Scherpenzeel, Renswoude, Veenendaal, Wageningen en Rhenen. Met ingang van 2017 werd de aansturing van het doelgroepenvervoer overgedragen aan de Regio Foodvalley, omdat dit toen de meest logische stap was. Maar in de praktijk bleek de regio-organisatie niet optimaal op deze taak te zijn toegerust. Regio Foodvalley is er vooral op gericht om het vestigingsklimaat in de agri-sector te verbeteren en daar past een taak als het toezien op de regiotaxi niet bij.

Kosten evenredig verdeeld

Barneveld toonde zich bereid het stokje namens alle betrokken gemeenten over te nemen. Er komt een nieuwe gemeenschappelijke regeling en daarmee moeten de acht gemeenteraden instemmen. De kosten worden evenredig over de gemeenten verdeeld, waarbij ze allemaal een vast bedrag betalen, aangevuld met een bedrag per gereden rit. Voor het vraagafhankelijke vervoer blijft de naam Valleihopper van kracht. Het leerlingenvervoer dat eerder ook onder die vlag werd gereden, is door aanzienlijke problemen in de afgelopen jaren inmiddels anders georganiseerd.

Alles weten over de impact van corona op het doelgroepenvervoer nu en in de toekomst? Neem dan deel aan het Nationaal Congres Contractvervoer op 8 oktober. Deelnemen kan fysiek in de coronaproof congreszaal in Expo Houten, maar tegen een gereduceerd tarief ook online.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.