Molen Gorinchem. Foto: iStock / Ruud Morijn

Nieuwe vervoerscontracten MolenHopper getekend

Molen Gorinchem. Foto: iStock / Ruud Morijn (onbeperkt gebruik)

Vervoersbedrijf Juijn en de gemeenten Molenlanden en Gorinchem hebben hun handtekeningen gezet onder een nieuw contract voor het wmo-vervoer in de regio. Onlangs werd al bekend dat Juijn deze opdracht houdt en nu is alles dus ook formeel in kannen en kruiken.

Juijn is sinds vier jaar verantwoordelijk voor het wmo-vervoer in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Door gemeentelijke herindelingen betreft dat nu nog twee gemeenten, namelijk Molenlanden en Gorinchem. Voor die twee gemeenten werden in 2019 bij elkaar zo’n 80.000 ritten voor ongeveer 3.300 wmo-pashouders verzorgd. Die ritvolumes zullen door de coronacrisis ongetwijfeld zijn veranderd, maar Juijn is in elk geval vier jaar verzekerd van een opdracht die per gemeente nog drie keer met een jaar kan worden verlengd.

Uiteraard verandert er ten opzichte van de afgelopen vier jaar het nodige. “Het opnieuw gunnen van dit contract aan Juijn levert een positieve bijdrage aan het bestaande vervoersysteem. Juijn heeft hoog ingezet op lokale betrokkenheid en 100 procent duurzaam vervoer door het gebruik van elektrische taxi’s en busjes met nog meer gebruiksgemak voor reizigers”, aldus Johan Quik, wethouder in de gemeente Molenlanden.

Lagere tarieven en kortere wachttijden

En daar blijft het niet bij, meldt de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Zo gelden voor retourritten vanaf het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, de Lingepoli en alle huisartsen in het vervoersgebied straks standaard korte wachttijden. Voor extra diensten zoals het kunnen meenemen van een begeleider, rechtstreeks vervoer, ritten boven de vijf zones en spoedritten is het tarief verlaagd. In 2021 start Juijn met een geheel nieuwe vloot elektrische busjes en taxi’s. Daarnaast wordt contactloos betalen in alle taxi’s mogelijk en kunnen de ritten online gereserveerd worden. Verder krijgt de MolenHopper een nieuw logo en wordt de website opgefrist.

Lees ook: MolenHopper opnieuw gegund aan Juijn

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Nieuwe vervoerscontracten MolenHopper getekend | TaxiPro
Molen Gorinchem. Foto: iStock / Ruud Morijn

Nieuwe vervoerscontracten MolenHopper getekend

Molen Gorinchem. Foto: iStock / Ruud Morijn (onbeperkt gebruik)

Vervoersbedrijf Juijn en de gemeenten Molenlanden en Gorinchem hebben hun handtekeningen gezet onder een nieuw contract voor het wmo-vervoer in de regio. Onlangs werd al bekend dat Juijn deze opdracht houdt en nu is alles dus ook formeel in kannen en kruiken.

Juijn is sinds vier jaar verantwoordelijk voor het wmo-vervoer in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Door gemeentelijke herindelingen betreft dat nu nog twee gemeenten, namelijk Molenlanden en Gorinchem. Voor die twee gemeenten werden in 2019 bij elkaar zo’n 80.000 ritten voor ongeveer 3.300 wmo-pashouders verzorgd. Die ritvolumes zullen door de coronacrisis ongetwijfeld zijn veranderd, maar Juijn is in elk geval vier jaar verzekerd van een opdracht die per gemeente nog drie keer met een jaar kan worden verlengd.

Uiteraard verandert er ten opzichte van de afgelopen vier jaar het nodige. “Het opnieuw gunnen van dit contract aan Juijn levert een positieve bijdrage aan het bestaande vervoersysteem. Juijn heeft hoog ingezet op lokale betrokkenheid en 100 procent duurzaam vervoer door het gebruik van elektrische taxi’s en busjes met nog meer gebruiksgemak voor reizigers”, aldus Johan Quik, wethouder in de gemeente Molenlanden.

Lagere tarieven en kortere wachttijden

En daar blijft het niet bij, meldt de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Zo gelden voor retourritten vanaf het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, de Lingepoli en alle huisartsen in het vervoersgebied straks standaard korte wachttijden. Voor extra diensten zoals het kunnen meenemen van een begeleider, rechtstreeks vervoer, ritten boven de vijf zones en spoedritten is het tarief verlaagd. In 2021 start Juijn met een geheel nieuwe vloot elektrische busjes en taxi’s. Daarnaast wordt contactloos betalen in alle taxi’s mogelijk en kunnen de ritten online gereserveerd worden. Verder krijgt de MolenHopper een nieuw logo en wordt de website opgefrist.

Lees ook: MolenHopper opnieuw gegund aan Juijn

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.