Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages

Oss zet leerlingenvervoer voor vijf jaar in de markt

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

De gemeente Oss is een aanbesteding gestart om het leerlingenvervoer, Jeugdwetvervoer en gymvervoer voor een periode van tenminste vijf jaar te gunnen. De looptijd kan met maximaal twee verlengingen oplopen tot zeven jaar. 

Voor het schoolvervoer komen momenteel zo’n 350 leerlingen uit de gemeente met 90.000 inwoners in aanmerkingen. Het vervoer in het kader van de Jeugdwet heeft betrekking op dertig tot vijftig jongeren en van het gymvervoer maken vijf scholen gebruik. De aantallen kunnen tijdens het verloop van de contractperiode vervangen en de risico’s voor die schommelingen liggen bij de vervoerder.

Deze neemt zowel de regie als het vervoer zelf voor zijn rekening. Het werk is over vier percelen verdeeld: één voor het gymvervoer, de andere drie voor respectievelijk leerlingen- en Jeugdwetvervoer binnen Oss, naar Den Bosch en omgeving en naar Arnhem, Nijmegen en andere bestemmingen die zich geografisch boven Oss op de bevinden. Van deze drie percelen kan elke inschrijver er maximaal twee gegund krijgen, waardoor het werk in zijn totaliteit dus tenminste over twee vervoerders verdeeld zal worden.

Prijs, aanpak, uitvoering en duurzaamheid

De gemeente Oss stelt een aantal minimumeisen en wie daaraan niet voldoet, komt ook niet voor gunning in aanmerking. Geldige inschrijvingen worden in grote lijnen op vier punten beoordeeld. De prijs telt voor maximaal veertig punten mee; het plan van aanpak, de beoogde uitvoering en de inzet van duurzame voertuigen leveren elk maximaal twintig punten op. Elektrisch en waterstof tellen daarbij het zwaarst mee.

De initiële looptijd is dus vijf jaar; de gemeente kan nog twee keer besluiten daar een jaar aan vast te plakken. Op 22 maart moeten de inschrijvingen ingediend zijn en na een periode van beoordeling volgt dan op 5 april de gunningsbeslissing. Na de gebruikelijke periode van bezwaar moet deze op 28 april definitief worden en op 1 augustus gaan dan de nieuwe contracten in.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Oss zet leerlingenvervoer voor vijf jaar in de markt”

Clash Royale|01.02.21|09:40

De gemeente Oss heeft wel veel eisen. Wie hierop durft in te schrijven kan beter meteen de afgrond in rijden.
Ze willen alleen de lusten en geen enkele last dragen als er ook maar iets mis gaat.
Lees goed de stukken voor je een bod uitbrengt.
En de maximum tarieven voor de taxi zouden met deze voorwaarden heel normaal zijn.
Sterkte als je de gunning hebt gewonnen.

Oss zet leerlingenvervoer voor vijf jaar in de markt | TaxiPro
Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages

Oss zet leerlingenvervoer voor vijf jaar in de markt

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

De gemeente Oss is een aanbesteding gestart om het leerlingenvervoer, Jeugdwetvervoer en gymvervoer voor een periode van tenminste vijf jaar te gunnen. De looptijd kan met maximaal twee verlengingen oplopen tot zeven jaar. 

Voor het schoolvervoer komen momenteel zo’n 350 leerlingen uit de gemeente met 90.000 inwoners in aanmerkingen. Het vervoer in het kader van de Jeugdwet heeft betrekking op dertig tot vijftig jongeren en van het gymvervoer maken vijf scholen gebruik. De aantallen kunnen tijdens het verloop van de contractperiode vervangen en de risico’s voor die schommelingen liggen bij de vervoerder.

Deze neemt zowel de regie als het vervoer zelf voor zijn rekening. Het werk is over vier percelen verdeeld: één voor het gymvervoer, de andere drie voor respectievelijk leerlingen- en Jeugdwetvervoer binnen Oss, naar Den Bosch en omgeving en naar Arnhem, Nijmegen en andere bestemmingen die zich geografisch boven Oss op de bevinden. Van deze drie percelen kan elke inschrijver er maximaal twee gegund krijgen, waardoor het werk in zijn totaliteit dus tenminste over twee vervoerders verdeeld zal worden.

Prijs, aanpak, uitvoering en duurzaamheid

De gemeente Oss stelt een aantal minimumeisen en wie daaraan niet voldoet, komt ook niet voor gunning in aanmerking. Geldige inschrijvingen worden in grote lijnen op vier punten beoordeeld. De prijs telt voor maximaal veertig punten mee; het plan van aanpak, de beoogde uitvoering en de inzet van duurzame voertuigen leveren elk maximaal twintig punten op. Elektrisch en waterstof tellen daarbij het zwaarst mee.

De initiële looptijd is dus vijf jaar; de gemeente kan nog twee keer besluiten daar een jaar aan vast te plakken. Op 22 maart moeten de inschrijvingen ingediend zijn en na een periode van beoordeling volgt dan op 5 april de gunningsbeslissing. Na de gebruikelijke periode van bezwaar moet deze op 28 april definitief worden en op 1 augustus gaan dan de nieuwe contracten in.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Oss zet leerlingenvervoer voor vijf jaar in de markt”

Clash Royale|01.02.21|09:40

De gemeente Oss heeft wel veel eisen. Wie hierop durft in te schrijven kan beter meteen de afgrond in rijden.
Ze willen alleen de lusten en geen enkele last dragen als er ook maar iets mis gaat.
Lees goed de stukken voor je een bod uitbrengt.
En de maximum tarieven voor de taxi zouden met deze voorwaarden heel normaal zijn.
Sterkte als je de gunning hebt gewonnen.