Taxiwerq, leerlingenvervoer

Leerlingenvervoer Oss gegund aan drie bedrijven 

Foto aangeleverd door Taxiwerq

Het leerlingen-, jeugdwet- en gymvervoer voor de gemeente Oss is gegund aan Taxi van Dijk, Van Driel en Juijn. Zij zullen het vervoer vanaf 1 augustus op zich nemen voor vijf tot zeven jaar. 

De opdracht is verdeeld over vier percelen. Van Driel heeft twee percelen gegund gekregen en wordt hiermee verantwoordelijk voor het leerlingen- en jeugdwetvervoer naar Den Bosch, Arnhem en de rest van Nederland. Taxi van Dijk uit Cuijk heeft het leerlingen- en jeugdwetvervoer in Oss en omstreken gewonnen en vervoersbedrijf Juijn uit Rossum krijgt het gymvervoer in handen. 

Naast het vervoer zullen de gecontracteerde bedrijven ook de regie voor hun rekening nemen. Momenteel maken zo’n 350 leerlingen gebruik van het leerlingenvervoer. Op het moment van de gunning werden er 25 tot 50 jongeren vervoerd in het kader van het jeugdwetvervoer. Vijf scholen maken gebruik van het gymvervoer. Deze aantallen kunnen nog veranderen voorafgaand en gedurende de opdracht. 

Halvering van de CO2 uitstoot

Inschrijvingen werden beoordeeld op vier punten. De prijs telde hierbij voor maximaal veertig punten mee. Daarnaast konden er voor het implementatieplan, de uitvoering en duurzaamheid twintig punten worden verdiend. Voor het laatstgenoemde criterium is gekeken in hoeverre er duurzame voertuigen worden ingezet.

Omdat de gemeente streeft naar een halvering van de CO2-uitstoot per 2030 en uiterlijk in 2050 een volledig neutraal wagenpark wil hebben, is er gevraagd om het vervoer zoveel als mogelijk duurzaam uit te voeren. Een elektrisch voertuig of een voertuig op waterstof werd hierbij het hoogst gewaardeerd en een diesel Euro 6-voertuig het laagst. 

Korting bij niet nagekomen toezeggingen

De initiële looptijd van het contract is vijf jaar. De gemeente kan daarnaast nog tweemaal besluiten om dit met een jaar te verlengen. Tijdens de uitvoer kan maandelijks worden getoetst of gedane toezeggingen worden nagekomen. Als een vervoerder een toezegging niet nakomt, zal een korting worden toegepast. Zo wil de aanbestedende partij bewerkstelligen dat hetgeen dat door de inschrijver is aangeboden ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Leerlingenvervoer Oss gegund aan drie bedrijven | TaxiPro
Taxiwerq, leerlingenvervoer

Leerlingenvervoer Oss gegund aan drie bedrijven 

Foto aangeleverd door Taxiwerq

Het leerlingen-, jeugdwet- en gymvervoer voor de gemeente Oss is gegund aan Taxi van Dijk, Van Driel en Juijn. Zij zullen het vervoer vanaf 1 augustus op zich nemen voor vijf tot zeven jaar. 

De opdracht is verdeeld over vier percelen. Van Driel heeft twee percelen gegund gekregen en wordt hiermee verantwoordelijk voor het leerlingen- en jeugdwetvervoer naar Den Bosch, Arnhem en de rest van Nederland. Taxi van Dijk uit Cuijk heeft het leerlingen- en jeugdwetvervoer in Oss en omstreken gewonnen en vervoersbedrijf Juijn uit Rossum krijgt het gymvervoer in handen. 

Naast het vervoer zullen de gecontracteerde bedrijven ook de regie voor hun rekening nemen. Momenteel maken zo’n 350 leerlingen gebruik van het leerlingenvervoer. Op het moment van de gunning werden er 25 tot 50 jongeren vervoerd in het kader van het jeugdwetvervoer. Vijf scholen maken gebruik van het gymvervoer. Deze aantallen kunnen nog veranderen voorafgaand en gedurende de opdracht. 

Halvering van de CO2 uitstoot

Inschrijvingen werden beoordeeld op vier punten. De prijs telde hierbij voor maximaal veertig punten mee. Daarnaast konden er voor het implementatieplan, de uitvoering en duurzaamheid twintig punten worden verdiend. Voor het laatstgenoemde criterium is gekeken in hoeverre er duurzame voertuigen worden ingezet.

Omdat de gemeente streeft naar een halvering van de CO2-uitstoot per 2030 en uiterlijk in 2050 een volledig neutraal wagenpark wil hebben, is er gevraagd om het vervoer zoveel als mogelijk duurzaam uit te voeren. Een elektrisch voertuig of een voertuig op waterstof werd hierbij het hoogst gewaardeerd en een diesel Euro 6-voertuig het laagst. 

Korting bij niet nagekomen toezeggingen

De initiële looptijd van het contract is vijf jaar. De gemeente kan daarnaast nog tweemaal besluiten om dit met een jaar te verlengen. Tijdens de uitvoer kan maandelijks worden getoetst of gedane toezeggingen worden nagekomen. Als een vervoerder een toezegging niet nakomt, zal een korting worden toegepast. Zo wil de aanbestedende partij bewerkstelligen dat hetgeen dat door de inschrijver is aangeboden ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.